Sağlık Bakanlığınca alınan kararı Aktarlar olumlu karşıladı

Sağlık Bakanlığınca alınan kararı Aktarlar olumlu karşıladı

Sağlık Bakanlığınca alınan karar ile aktarların 71 bitkisel ürünü satması yasaklanması aktarlar tarafından olumlu karşılandı. Sağlık Bakanlığının almış olduğu bu kararı desteklediklerini ifade eden Aktar Bünyamin Güllüce, bütün ürünler artık kapalı yerlerde veya ambalajlarda...

31 Temmuz 2018 - 21:05

Sağlık Bakanlığınca alınan karar ile aktarların 71 bitkisel ürünü satması yasaklanması aktarlar tarafından olumlu karşılandı.

Sağlık Bakanlığının almış olduğu bu kararı desteklediklerini ifade eden Aktar Bünyamin Güllüce, bütün ürünler artık kapalı yerlerde veya ambalajlarda satılacağını söyledi.

Güllüce,” Bu ürünlerinin satışı zaten bizde yapılmamaktaydı. Bu konuda bilgisi olmayan kişiler sattığı zaman geri dönüşü olmayan zararlar veriyor sağlık açısından çok büyük  bir problem olur.  Sağlık İl Müdürlüğümüz her ay bizi denetliyor. Hijyenik bakımdan zaten olması gereken buydu. Biz bu sisteme yavaş yavaş geçmiştik zaten. Ürünlerin hijyenik ortamda satılması, ağızlarının kapatılması yönünde çalışıyorduk. Tabii ki bunlar biraz zaman alıyor. Yeni dolaplar sipariş ettik. Bütün ürünler artık kapalı yerlerde veya ambalajlarda satılacak. Bitkisel karşım satılması yasaklanmadı. Aktarların kendi yaptığı karışımları satması yasaklandı. Biz bakanlıktan izinli olarak hazır gelen karışım ürünlerini satıyoruz. Yasaklanan 71 maddeyi zaten satmıyorduk. Genel olarak biz aktarlar da yeni yönetmelikten memnunuz. Aktarların önü kesilmiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor ama bu gerçek değil. Bunlar zaten olması gereken uygulamalar. Bu bizim açımızdan sıkıntı olacağını sanmıyorum. Bizim için bu uygulama olumlu. Çünkü rastgele önümüze gelen ürünleri tamamlamış oluruz. Bilinçli olarak satarsak vatandaş ürünün daha çok faydasını görmüş olur.” dedi.

Bu haber 814 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
sanalbasin.com üyesidir