Oto Tamircileri Odasından iddialara sert çıkış

Oto Tamircileri Odasından iddialara sert çıkış

29 Ocak 2018 - 17:46 - Güncelleme: 29 Ocak 2018 - 17:51

Erzurum’daki vatandaşlar araçlarını yaptırmak için başka illere götürüyor iddialarına yanıt Oto Tamir ve İmalatçıları Odası Başkan Yardımcısı Fuat Haşıl’dan geldi.

Başka illere tamire gidilmesinin söz konusunun olmadığını ifade eden Oto Tamir ve İmalatçıları Başkan Yardımcısı Fuat Haşıl, oda olarak gelen müşterilere iş güvencesi, iş kalitesi ve hizmet anlamında garanti verdiklerini söyledi.

Haşıl, ”Erzurum’dan dışarıya iş gitmesi söz konusu değil, biz her zaman esnafımızın yanındayız. Esnafımızla iç içe çalışıyoruz. Biz de müşterimizin arabasını tamirini yapamadığı zaman diğer ustamıza götürüp yaptırıyoruz.  Buradan dışarıya iş gidiyor diye bir şey yoktur. Bizim insanlarımız memleketini kimse beğenmiyor. Biz oda olarak müşterilerimize garanti veriyoruz. İş güvencesi, iş kalitesi ve hizmet anlamında garanti veriyoruz.  Müşterilerimizin şikâyeti olduğu zaman bizim odamıza müracaat etsinler. Sanayi sitesinde iş yeri az odamıza 640 esnafımız kayıtlı olup 400 iş yeri var. İş yerleri için cazip fiyat olsa esnafımız iş yeri açabilecek.“ dedi.

KIŞ MEVSİMİ OLDUĞU İÇİN SANAYİ ESNAFININ İŞLERİ YOK

Kış ayı olduğundan dolayı Erzurum’daki sanayi esnafının işlerinin olmadığını belirten Erzurum Oto Tamir ve İmalatçıları Başkan Yardımcısı Fuat Haşıl,  devletin sanayi esnafı için büyük ve küçük işletmelere yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Haşıl, ”Kış mevsimi olduğu için esnafımızın işleri yok. Köy yolları kapalı olduğundan dolayı sanayideki işler düşük durumdadır. Ekonomik olarak sıkıntıdayız. Bizim memleketimiz Türkiye’nin diğer bölgelerine nispeten yüksek rakımlarda bulunması hasebiyle kış mevsimi ağır geçiyor. Biz burada 6 ay kış mevsimi yaşıyoruz. Diğer 6 ayda ilkbahar, yaz ve sonbaharı yaşıyoruz. Baharda ve sonbaharda yine işimiz olmuyor. Sanayi esnafının kalkınması için devletin yardımına ihtiyaç var. Esnafın önünün açılmasında devlete iş düşüyor. Devletin, bu bölgede iş yapmaya çalışan, burada bir şeyler üretmeye çalışan esnafımıza faizsiz destek verip bu yöndeki çalışmalarını daha da hızlandırması gerekiyor. En azından batıya oranla bizim vergilerimizin düşürülmesi gerekir. Bizim elektrik su ve kira fiyatlarının düşürülmesi gerekir. Sanayi Sitesinin kalkınması için resmi kurumların bütün işlerini sanayide yaptırması gerekir.  Bize can suyu olacak bazı meblağlar var. İlimizde çok büyük yatırımlar yok. Büyük işletmelere yönelik çalışmalar da olabilir, küçük işletmelere yönelik çalışmalarda olabilir.”

Bu haber 1682 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ali Çekic
    6 yıl önce
    Başkan yardımımızın yapmış olduğu konuşmaya teşekkür ederim şunu eklemek istiyorum başka şehirlere araçların gitmesi doğrudur esnafımızın öz eleştiri yapması lazım.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
sanalbasin.com üyesidir