Kışlıklar vitrindeki yerini aldı

Kışlıklar vitrindeki yerini aldı

19 Eylül 2018 - 17:45 - Güncelleme: 24 Ekim 2018 - 21:44

Havaların soğumasıyla birlikte kışlık elbiselerde vitrindeki yerlerini aldı.  Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte vitrinlerde yazlık elbiseler yerini kışlık elbiselere bıraktı.

Erzurum’daki esnaflar, bu yıl kışlık ürünlerde fiyat artışı olduğunu ve satışlarda biraz durgunluk olduğunu söylediler.

Kış mevsiminin gelmediğinden dolayı işlerinde hareketlilik olmadığını ifade eden Esnaf  Cihan Akbaş, kış mevsiminde Erzurum’da daha çok renkli ama ağır kıyafetler tercih edildiğini söyledi.

Akbaş,” Yaz sezonunu kapattık sonbahar kış kıyafetleri vitrinlerdeki yerini aldı. Son zamanlarda mağazalarda özellikle mont, çizme ve kazak gibi kışlık ürünler tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Henüz tam anlamıyla kış gelmediğinden dolayı işlerimizde hareketlilik olmuyor. Şu anda tüm kış hazırlıklarını yapmış durumdayız. Bir an önce işlerimizin açılmasını bekliyoruz. Dolardan dolayı bu sene kışlıkların fiyatlarda bir artış vardır. Yaşanan olaylar ve fiyatların yükselmesi nedeniyle piyasada bir durgunluk hakimdir. Geçtiğimiz hafta aniden gelen soğuk hava ve yağmur  sonucu kışlık kıyafetler vitrinlerdeki yerini aldı. Soğuk havaların bir anda bastırmasından dolayı kışa hazırlıksız yakalanmak istemeyen vatandaşın ise alışveriş telaşı başladı. Son günlerde soğuklarda zor anlar yaşayan vatandaşlar artık kışlık kıyafetlere bakma zamanının geldiğini söylüyor Giyimde yaz sezonunu kapatmaya başlayan mağazalarda sonbahar kış kıyafetleri heyecanı yaşanıyor. Son zamanlarda mağazalarda özellikle mont, çizme ve kazak gibi daha kalın ürünler yoğun olarak satılıyor. Bu kış bayanlarda geçen yıl olduğu gibi gömlek ve süveter moda olacak. Kış sezonunda Erzurum’da daha çok renkli ama ağır kıyafetler tercih ediliyor. Müşteriler genellikle üniversite öğrencilerinden oluşmakla birlikte ev hanımları ve çalışan bayanların ilgisi de çok fazla. Çalışan bayanlar daha çok takım elbiseyi tercih ediyorlar. Ev hanımları ise triko çeşitlerine daha çok ilgi gösteriyorlar.”

Bu haber 1358 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
sanalbasin.com üyesidir