Kapıcıların ev hayali suya düştü

Kapıcıların ev hayali suya düştü

31 Ocak 2019 - 14:55

Yıllardan beri ev sorununu çözüme kavuşmadığını belirten Genel İş Sendikası Erzurum İl Temsilcisi Başkanı Musa Duruk, bu konuda çok mağdur olduklarını söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,   Erzurum'daki Kapıcı ve Kalorifercilerin ev sahibi olmaları için destek  verdiğini ifade eden Genel İş Sendikası Erzurum İl Temsilcisi Başkanı Musa Duruk,  Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanının verdiği sözün arkasında durması gerektiğini söyledi.

Duruk,” Bu ev sorunumuzu kamuoyuyla paylaştık. Bu sorunlarımızın çözümü noktasında çalmadık kapı bırakmadık. İktidar partisinin il başkanına milletvekilleri ve hatta dönemin Sağlık Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanına sorunlarımızı içeren birer dosya da takdim ettik. Fakat her hangi bir sonuç alamadık.  Büyükşehir Belediye Başkanımız bize ev için söz verdi. Bu ev sözü hayal oldu.  Hayallerimiz suya düştü. Bu yüzden çok mağdur olduk. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan tek isteğimiz verdiğin sözün arkasında durmasını bu sorunumuzun çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz.” dedi

YAZ AYLARINDA ÇIKIŞ VERİLMESİN

Her yaz mevsiminde kalorifercilerin sigorta çıkışı verildiğini söyleyen Genel İş Sendikası Erzurum İl Temsilcisi Başkanı Musa Duruk,  sigorta çıkışlarının verilmemesi gerektiğini yaz aylarında çıkış verilmesinin istemediklerini söyledi.

Duruk,” Burada toplanmamızın sebebi 2019 yılında Şubat ayının 16’sında yapılacak olan seçim için delege seçimi yaptık. Toplam 16 delege seçimi yapıldı. Mevcut üyemiz 572 kişidir. Her yaz ayında bizim sigorta çıkışımız veriliyor. Biz kalorifercilerin yaz aylarında ödenmeyen SSK primleri yüzünden mağdur oluyoruz.  Bize 4 ay boyunca bu kaloriferciler için devlete ödenmesi gereken primler, çıkış gösterilerek yatırılmıyor. Bu mantık yüzünden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yaz mevsimi boyunca Türkiye genelinde ne kadar maddi kayba uğratıldığını hesaplamak gerekir. Kimseden bir şey istemiyoruz. Sadece kanunların vermiş olduğu haklar elimizden alınmasın istiyoruz. Arkadaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumu primleri zamanında yatırılsın, yaz aylarında çıkış verilmesin, bir kaloriferciye birden fazla kazan yaktırılarak hava kirliliğine sebebiyet verilmesin, kamu kurum ve kuruluşları görevlerini yerine getirsin, binaları zaman zaman denetlesin ve o binadaki kalorifercinin hakları korunsun istiyoruz. Bunları yapsınlar biz başka bir şey istemiyoruz.  Doğalgazın ilimizde yaygınlaştıkça birçok ateşi arkadaşımız işinden evinden ve memleketinden oldu işsiz kalan arkadaşlarımız Erzurum’u terk etmek zorunda bırakıldı.  Bu konuda Sendika olarak yetkililere durumu izah etsek bile bir sonuç alamadık iş seçmedik ne iş verseler yapacaktık yetkiler çözüm bulamayınca birçok arkadaşımız göçe zorlandı bu gün itibar ile dört bin 17 kişi olan arkadaşlarımız sayısı 2binlere düştü ve düşmeye devam ediyor fazla değil bir iki yılın içinde bu sektörde işçi bulmak zor olacak maalesef buradan yetkililere tekrar sesleniyorum bu işe bir çözüm bulunmalı.”

 

Bu haber 935 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
sanalbasin.com üyesidir