İşkur işsizlerin umudu oldu

İşkur işsizlerin umudu oldu

10 Şubat 2018 - 20:31

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2016 yılında 4 bin 16 kişiye 18 milyon işsizlik ödeneği verirken 2017 yılında 3 bin 41 kişiye 15 milyon işsizlik ödeneği verdi.

2016 ve 2017 yılı işsizlik ödenek sayılarını açıklayan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Recep Demir, Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak her geçen gün işsiz vatandaşlara umut olduğunu söyledi.

Demir,” Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak 2016 yılında 11 bin 689 kişi 

başvuru yaparken 4 bin 16 kişiye 18 milyon işsizlik ödeneği verirken 2017 yılında ise 8 bin 932 kişi başvuru yaparken 3 bin 41 kişiye 15 milyon işsizlik ödeneği verildi.   2017 yılında işsizlik ödenek sayılarının düşük olmasının nedeni 2017 yılında işsiz vatandaşlarımızın yaklaşık olarak 6 bin kişi işe yerleştirdik bu yüzden işsizlik ödeneğinde düşme yaşanıyor. Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak işsiz vatandaşlara iş yerleştirme adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çalışmak isteyen vatandaşlar mutlaka bizlere başvursun. Kendilerine en uygun işi bulacağımıza emin olsunlar. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak işsizler ordusundaki sayıyı azaltmak için umut olmaya devam ediyoruz.”

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI SAYESİNDE İŞSİZLER MESLEK SAHİBİ OLUYOR

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün düzenlediği meslek edindirme kursları sayesinde işsizler hem meslek sahibi olduğunu belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Recep Demir, çalışmak isteyen her iş arayan işsize iş bulma imkanı olduğunu söyledi.

Demir, ”Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün düzenlediği meslek edindirme kursları sayesinde işsizler hem meslek sahibi oluyor hem de işe yerleştirilerek istihdama dahil ediliyor. Çalışmak isteyen her iş arayanımıza iş bulma imkanı var. Toplum yararına programlarda bu kapsamda işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan ya da yüklenici eli ile toplum yararında bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çeken işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek iş gücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere düzenlenen aktif iş gücü hizmetleri kapsamında kurs, program, proje ve özel uygulamalar  yapılıyor.“

Bu haber 2025 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
sanalbasin.com üyesidir