İskân konutlarının yapımı için 18 milyon TL harcanacak

İskân konutlarının yapımı için 18 milyon TL harcanacak

30 Mart 2018 - 15:13

Erzurum Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü İskân konutlarının yapımı için 18 milyon TL harcama yapacak.

Yakutiye İlçesinde bağlı dağ mahallesindeki evlerde kentsel dönüşüm çalışmaları yapılırken buradaki evlerde üçüncü ve sekizinci etapların kamulaştırma işlemleri tamamlandı.  Yapım işinin ise Erzurum Büyükşehir Belediyesine devri yapıldı.

Erzurum’da toplam 564 konut olduğunu ifade eden Çevre Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak,  bu yıl içerisinde 259 konutun tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Şenocak, ”Bu yıl yapılacak olan iskân konutları için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü olarak 18 Milyon TL harcama yapacağız.  Erzurum’da 32 mahallede iskân konutları bulunuyor. Erzurum’da toplam 564 konut bulunurken bu yıl 259 konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz.   Yine ayrıca Yakutiye ilçesindeki Dağ mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıyor. Buradaki evlerde üçüncü ve sekizinci etapların kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Diğer etapların ise en kısa süre içerisinde tamamlanacaktır. Yapım işi ise Erzurum Büyükşehir Belediyesine devri  yapıldı. Dağ mahallesi bizim için çok önemlidir.  Kamulaştırma çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlamayı hedefliyoruz.  Çevreyi ve insan sağlığını korumak, kirliliği önlemek ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamaktır. Halkın daha sağlıklı bir çevrede yaşaması için çevreye etkisi olan tüm faaliyetlerin çevresel etkilerini değerlendirerek izin ve lisans veren bu kapsamda çevre denetimleri ve ölçümleri yapan, çevre kirliliğinin önlenmesi ve kontrolünün sağlanması ile çevre standartlarının yükseltilmesini amaçlayan, çevre konusunda çalışan kurum kuruluşların kalitelerinin artırılmasını sağlayan, halka, karar vericilere, araştırmacılara sağlıklı, güncel ve güvenilir çevre bilgisi ulaştıran, uluslararası kuruluşlarla işbirliği içerisinde daha yaşanabilir bir dünya için çalışan, bir kurum olmaktır.” Dedi.

Bu haber 1043 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
sanalbasin.com üyesidir