Hasan Sula’dan hicri yıl mesajı

Hasan Sula'dan hicri yıl mesajı

19 Eylül 2018 - 17:46 - Güncelleme: 24 Ekim 2018 - 21:44

Erzurum İl Müftüsü Hasan Sula, Hicri Yılbaşı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Hicri 1440’ıncı yılı kutlandığını ifade eden Erzurum İl Müftüsü Hasan Sula,  bu ayda birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Sula,” Öncelikle tüm Müslüman kardeşlerimizin Hicri yeni yılını tebrik ederim. Hicri 1440. Yılındayız. Arap takviminde kameri aylar kullanılır. Bizde ise güneş takvimi kullanılmaktadır. Kameri aylarının aybaşı muharrem ayıdır. Peygamber Efendimiz (SAV) döneminden öncede aynı takvim kullanılıyordu. Muharrem ayı ve hicri yılbaşı da İslâm tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Peygamber Efendimiz (SAV)’in Mekke’den Medine’ye hicreti esas alınarak Hz. Ömer (RA) tarafından Hicri Takvim uygulaması başlatılmıştır.   Peygamber Efendimiz (SAV)’in Mekke’den Medine’ye hicreti sıradan bir göç değildir. Bu hicret, karanlık bir çağa güneş gibi doğmuş ve aydınlık bir çağın başlamasına vesile olmuştur. Peygamberimiz (SAV)’in bu hicreti Kur’an-ı Kerimde de övülmüştür. Hicri yılın ilk ayı Muharrem ayıdır. Muharrem kelimesi, haram kılınmış hürmete lâyık anlamına gelir. Muharrem ayı, tarih boyunca insanlık ve İslâm alemi için dönüm noktası sayılabilecek olaylara sahne olmuştur. Muharremin 10. gününe Aşure günü denir. Peygamberimiz (SAV), muharrem ayının 9, 10 ve 11. günlerinde oruç tutmayı ashabına tavsiye etmiş; “Ramazan ayında tutulan oruçtan sonra oruçların en hayırlısı, muharrem ayında tutulan oruçtur.” buyurmuştur.  Peygamber Efendimiz ’in Mekke’den Medine’ye hicreti ile başlar. Muharrem ayı mübarek bir aydır. Hicret; kardeşliğin, dostluğun, ilim, irfan, medeniyet ve yolculuğun adıdır. İnsanlığın sevgiye, rahmete muhtaç olduğu bir an da Cenabı Allah tarafından Medine’ye yolu açılan Hz. Muhammed (as)’ın nurlu yolculuğunun adıdır. Bu yolculuk, insanların gönlüne sevgiyi vermiştir. Bu yolculuk sayesinde rahmet kapıları açılmıştır. İnsanlığın kurtuluşu için öğütlerde bulunan yüce Allah, insanı insan yapan erdem ve faziletlerle donattığı Hz. Peygamber’in şahsında insanlığın kurtuluşu olan mesajlarını insanlarla buluşturmuştur. Bize düşen bu üzücü olayı iyi düşünmek ve bundan ders çıkararak; birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmek, Allah-u Tealâ’nın şu ayetini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamaktır.”

MUHARREM AYI İSLÂM ALEMİNİN BİRLİK VE BERABERLİK GETİRSİN

Hicret, Allah için katlanılan her türlü cefanın, yine Allah tarafından mükâfatlandırılışının adı olduğunu belirten Erzurum İl Müftüsü Hasan Sula,  mübarek günde Müslümanlara karşı topyekûn taarruzda bulunan, kan akıtan, hainlik yapanları Allah affetmeyeceğini söyledi.

Sula,” Hicret, Allah için katlanılan her türlü cefanın, yine Allah tarafından mükâfatlandırılışının adıdır.  Hicret kardeşliktir. Bu mübarek günde Müslümanlara karşı topyekûn taarruzda bulunan, kan akıtan, hainlik yapanları Allah affetmeyecektir. Çeşitli tehdit ve şantaj yoluyla insanlara zulüm eden, saldıran; aile kurumunu, şahsi kişilikleri hedef almak suretiyle rencide eden, yıpratan ve en ağır şekilde perişan edenler Allah’ın izniyle perişan olacaklar ve kazdıkları kuyularda kendileri boğulacaklardır. Hz. Hüseyin Efendimiz (RA)’ın şehadeti ile sona eren ve bütün Müslümanları üzen Kerbelâ olayı da Muharrem ayında vuku bulmuştur.   Bu duygu ve düşüncelerle sizlerin, aziz milletimizin ve Tüm İslâm aleminin hicri yılbaşını tebrik ediyor, Muharrem ayının ve Hicri yılbaşının İslâm aleminin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

Bu haber 1297 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
sanalbasin.com üyesidir