Gram altına talep arttı

Gram altına talep arttı

23 Mart 2018 - 15:41

Eskiden küçük altın takmanın bile ayıp sayıldığı düğünlerde şimdi küçük altın lüks oldu. Fiyatların bir hayli artmasından sonra gram altın dahi vatandaşın bütçesini yorarken sonunda altın takmak isteyenler çareyi kuyumcularda satılan gramın gramında buldular.

Vatandaşların düğünlerde daha çok gram altın taktığını ifade eden kuyumcu işletmecisi İbrahim Ethem   Bayraktutan, altın fiyatlarını yükselmesinden dolayı vatandaşlar bütçesine göre gram altın taktıklarını söyledi.

Bayrktutan,”  Düğün zamanın sezonun açılma zamanı. Kış sezonunu ne yazık ki kötü geçirdik. Yaz ayında ve düğün sezonunda gözle görülen bir hareketlilik bekliyoruz. Fiyatların yükselmesi sonucu vatandaşlar gramın gramına yöneliyor. Çünkü vatandaşın cebinde para yok. Fiyatların yüksekliği de insanları tedirgin ediyor. Düğün sezonuna giriş yaptığımız bugünlerde gramın gramına vatandaşın ilgisi büyük.  Bu yıl düğün sezonu başlamasına rağmen hiç beklediğimiz gibi bir alışveriş azda olsa hareketlilik yaşanıyor.  Geçen yıla göre bu yıl işler oldukça durgun.   Düğün sezonunda en fazla satışı ve alımı yapılan ziynet altınları, o da eskiye göre çok düşük. Asgari ücret şartlarında vatandaşın bir düğünde çeyrek altın takması kolay bir şey değil. Çeyrek altın alamayan müşterilerimiz gram altına yöneliyor. İnsanlarımızın kafasında,  düğünde takılabilecek olan altın, çeyrek altındır ibaresi var. Biz bunu yenmiş değiliz. Yeni nesil bu mantaliteyi aşabilir belki ama onlar da altını pek sevmiyorlar. Dükkânımızda yarım gram,  çeyrek gram altın olmak üzere çeşitlerimiz var ama müşterilerimiz çeyrek olanını daha çok tercih ediyor. Türkiye’de düğünlerin yaz aylarına tekabül ettiği bilinen bir gerçek. Yaz aylarında düğünlere bağlı olarak altının fiyatlarının değiştiğini söylemek yanlış olur. Altında arz-talep ilişkisinden değil de dünya dengeleri üzerinden giden bir piyasa izleniyor. Biz, altının fiyatını dolar üzerinden hesaplıyoruz ve ona göre bir değer belirliyoruz.” dedi

Bu haber 974 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
sanalbasin.com üyesidir