Gözlük kullanan kişilerde zamanla bazı alışkanlıklar oluşur

Gözlük kullanan kişilerde zamanla bazı alışkanlıklar oluşur

06 Şubat 2018 - 16:19

Optisyenler ve Gözlükçüler Derneği Başkanı Vahap Efe, “Gözlük kullanan kişilerde zamanla düşünmeden yapılan bazı alışkanlıklar oluşur. Bu kötü alışkanlıklar gözlüğün kullanım süresini kısaltır” dedi.

Gözlük kullanmaya başlayan kişilerde, belli bir süre sonra bazı alışkanlıklar oluştuğunu ifade eden Optisyenler ve Gözlükçüler Derneği Başkanı Vahap Efe, gözlüğü takıp, çıkarırken, silerken, bir zemin üzerine koyarken, kordon veya zincirle boyunda asılı tutarken, baş üzerine kaldırırken, kılıfına yada kılıfsız cebe çantaya yerleştirirken ortaya çıkan bazı hareketlerin, hep benzer biçimde düşünmeden yapıldığını söyledi.

Efe,” Gözlük kullanmaya başlayan kişilerde, belli bir süre sonra bazı alışkanlıklar oluştuğu, gözlüğü takıp, çıkarırken, silerken, bir zemin üzerine koyarken, kordon veya zincirle boyunda asılı tutarken, baş üzerine kaldırırken, kılıfına yada kılıfsız cebe çantaya yerleştirirken ortaya çıkan bazı hareketlerin, hep benzer biçimde düşünmeden yapıldığı hatırlatılıyor. Bu alışkanlıkların gözlüğün ömrünü, yapısını, ayarlarını etkilediği dile getirilen yazıda, yanlış bir zorlama ya da yanlış bir hareketin, gözlüğün zorlamanın olduğu bölgeden kırılmasına, zarar görmesine neden olduğu hatırlatılarak, bu olumsuzlukları gidermek için, dikkat edilmesi gerekenler gözlük kullanılmadığı zamanlarda, mutlaka sert koruyucu bir kılıfta muhafaza edilmeli ve mümkün olduğunca oturulan, dayanılan üzerinde eşya bulundurulan bir zemine konulmamalı. Oturulan sandalye, koltuk, kanepe, yatak üzerine bırakılıp unutulan gözlükler her an bir kazaya uğrayabilir. Böyle bir alışkanlık edinilmişse hemen vazgeçilmesi gerekir. Gözlük katlandığında saplar düzgün kapanmıyor, aşağı veya yukarı doğru, doğru açı teşkil ediyorsa, sap menteşelerinin eğimi yanlıştır. Bu durum gözlüğün kılıfa girmesini zorlaştır. Gözlük sapları genellikle düzgündür. Bazen yapımcı firma veya teknisyen gözlükçü tarafından şakaklar üzerindeki baskıyı azaltmak için hafif bir kavis verilir. Bilinçli yapılan bu işlem dışında saplardaki aşağı-yukarı, içe ve dışa eğimler gözlüğün yüzdeki konforunu olumsuz etkiler. “

Bu haber 1004 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
sanalbasin.com üyesidir