ESNAF BACASIZ FABRİKA İSTİYOR

ESNAF BACASIZ FABRİKA İSTİYOR

07 Şubat 2018 - 18:06

Erzurum’da Çaykara İş Merkezi esnafı Erzurum’a yeniden acemi birliği kurulmasını istiyor.

Erzurum’dan acemi birliğinin kurulması gerektiğini ifade eden Çaykara esnaflarından Murat Demir, Çaykara esnafı olarak eski günleri arar olduklarını söyledi.

Demir, ”Yıllardan beri askeri acemi birliğinin Kilis’e kurulmasını istiyoruz. Burada siyasetçilere büyük görev düşüyor. Erzurum’a acele acemi birliğinin getirilmesini istiyoruz. Çaykara esnafı 

olarak eski günlerimizi arar olduk. Erzurum’da fabrika yapılmıyor yapılmadığı için bacasız fabrikalar yapılsın.  Daha öncesi Erzurum’da acemi birliği vardı. Hafta sonu asker izine çıktığı zaman bizim işlerimizde artış olurdu. Şimdi Acemi birliği başka ile kaydırıldığından dolayı işlerimiz düştü. Hatta siftahsız iş yapamadan dükkânlarımızı kapatır olduk. Yaz mevsimi geldiği zaman öğrenci bu şehri terk ettiğinde buradaki esnaf kan ağlıyor. Bizim özellikle Erzurum milletvekillerimizden ve Erzurum’u yöneten yetkililerden isteğimiz acemi birliğinin tekrardan Erzurum’a getirilmesini talep ediyoruz. Özellikle milletvekillerine esnafın ve halkımızın bu sesine kulak vermesini istiyoruz.”  dedi

PARK SORUNU VAR

Çaykara esnafının park sıkıntısı yaşadıklarını belirten Çaykara esnaflarından Murat Demir, park sorunundan dolayı satış yapamadıklarını söyledi.

Demir, ”Çaykara esnafının park ve işsizlik sorunu var. Biz esnaf olarak park edecek yer bulamıyoruz. Bunun yanında yine ayrıca işsizlik sorunu bulunuyor. Özellikle hafta içi ve hafta sonu vatandaşların arabalarını dükkânlarımızın önüne park etmesinden dolayı, belediyenin de bu konuda oto park sıkıntısına duyarsız kalması nedeniyle sıkıntı çekiyoruz. Genelde esnaf olarak araç sahipleriyle kavga ediyoruz. Neden dolayı derseniz arabasını dükkânlarımızın önüne park ediyorlar. Söyleyince de sıkıntı çıkıyor.  Buradan yetkililere sesleniyorum, bir esnaf olarak bu durumdan şikâyetçiyim. Vatandaşlar araçlarını iş merkezi önüne park ediyorlar. Satış yapamıyoruz ve işimiz de engelleniyor.  Yetkililerin buna bir çare bulmasını istiyoruz.”

Bu haber 1087 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
sanalbasin.com üyesidir