Erzurumda Tesbih ve gümüş fiyat listesi belirlendi

Erzurumda Tesbih ve gümüş fiyat listesi belirlendi

09 Ağustos 2018 - 15:37 - Güncelleme: 09 Ağustos 2018 - 16:34

Erzurum Oltu Taşı ve Gümüş İmalatçılar Dernek Başkanlığı tesbih ve gümüş fiyat listesini belirledi.

Gümüş gram fiyatı 12TL’den 25TL, sade Oltu tesbih 90TL’den 300TL’ye, işlemeli Oltu taşı 125 2 bin TL’den satışa sunulacak.

Tarihi Rüstem Paşa Çarşısı Taşhan’daki esnafı ile bu kararın alındığını ifade eden Erzurum Oltu Taşı ve Gümüş İmalatçılar Dernek Başkanı Özkan Koçak, hiçbir esnafın bu fiyat listesinin altında satış yapamayacağını söyledi.

Koçak,” Erzurum Oltu Taşı ve Gümüş İmalatçılar Dernek Başkanlığı tesbih ve gümüş fiyat listesini belirledik. Gümüş gram fiyatı 12TL’den 25TL, sade Oltu tesbih 90TL’den 300TL’ye, işlemeli Oltu taşı 125 2 bin TL’den satış yapılacak. Burada bulunan hiçbir esnaf bu fiyat listesinin altında satış yapamayacak.  Fiyatlarda uyumsuzluk vardı.  Adaletsizliği ortadan kaldırmak adına böyle bir karar aldık. Fiyatlarımızda en az kar seviyesi ortaya koyduk. Bütün iş yerlerimize liste gönderdik. Fiyatları ürününe göre belirledik.90 tane iş yerimizde bu fiyat listesi var.  Fiyatlarımız geçen yıla aynı fiyatlardan satışa sunuyoruz. İş yoktur. Şuanda yaz olduğu için işlerimiz çok düşük durumdadır. Umudumuz çok. Çarşı esnafı turizm sektöründen beklentilerine cevap bulamıyor. Bu yıl tesbih fiyatlarında artış oldu. Hammadde de artış oldu işçilikte artış yaşandı. Tesbih fiyatlarındaki artış vitrinlere yansımadı. İşler durgun olduğu için fiyatlardaki artışı yansıtmadık. İş olsun da müşteriye bu zammı yansıtmıyoruz.  Kar oranlarımız çok düşük yetkililerden isteğimiz seyyar tesbih satıcıların önüne geçilmesi engel olmasını istiyoruz. Yabancı turist zaten Taşhan’a gelmiyor. Piyasada bizi yanlış tanıtılıyoruz. Erzurum tarihi ve ticari açıdan en önemli merkezlerinden biri olan Tarihi Taşhan, eski günlerini mumla arar oldu. Esnafın iş yapamaz hale geldiği tarihi iş merkezinde, adeta in cin top oynuyor.  Oltu taşına eskisi kadar rağbet yok. Çarşımız, turizm şirketlerinin ilgisizliğine maruz kalıyor.  Esnafımız Oltu taşı imalat ve satışından ekmek kazanıyor. Valilik, Belediyeler ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü şehrimize gelen yerli ve yabancı turistleri Taşhan çarşısına getirmeli ve çarşımızı tanıtmalıdırlar. Bizim isteğimiz çarşımızın daha iyi bir şekilde tanıtılsın istiyoruz. “ dedi.

Bu haber 2948 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
sanalbasin.com üyesidir