Erzurumda Metruk binalar mahalle sakinleri tedirgin ediyor

Erzurumda Metruk binalar mahalle sakinleri tedirgin ediyor

15 Ağustos 2018 - 18:54

Yakutiye İlçesinde bağlı Kasımpaşa mahalle sakinlerini metruk ve kullanılamaz haldeki binalar, mahalli sakinlerini tedirgin ediyor.

Mahalle sakinleri  yanmış metruk binalarda sarhoş ve balicilerin alkol aldıklarını can güvenliklerinin olmadığını ve buradalar da emniyet güçlerinin tedbirlerini arttırmasını istedi.

Metruk binaların önlerinde bazı kişilerin ateş yaktıklarını ifade eden mahalle sakinleri, özellikle metruk binaların yıkılması gerektiğini söylediler.

Mahalle sakinleri,”   Mahallemizde bulunan metruk binalar bizler ve çocuklarımız için tehlike saçıyor. Binanın önünden geçerken dahi tedirgin oluyoruz. Çocuklarımız korkuyla bu yolu kullanıyorlar. Bina, adeta uyuşturucu, alkol, tiner kullanan şahısların barınağı haline geldi. İçerisi pislik ve çöple dolu, hem sağlık olarak çevreye zarar veriyor, hem görüntü olarak olumsuz etkiliyor, hem de mahalle halkı için tehlike oluşturuyor. Özellikle akşamım belli saatlerinde sokaktan geçmeye korkar hale geldik. Zaten sokağımızda aydınlatma direkleri bulunmuyor. Zaman zaman yanmış eve gelen kişi sayısı artıyor.   Hepimizin çocuğu var. Çocuklarımızın güvenliklerinden bazı zamanlarda endişe ediyoruz. Bu evler için bir önlem almasını talep ediyoruz. Bu evler tamamen yıkılmadıkça tam bir önlem alınamaz. Yıkılmadan alınabilecek tüm önlemler geçici önlemlerdir. Bu konuda çok mağdur durumdayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Can ve mal güvenliğini düşünmek zorundayız. Kullanılmayan binalar bir ateşe verilse tekrardan telafisi olamayan sonuçlar ortaya çıkarabilir. Böyle bir durumu yaşamayı istemeyiz. Mahalle sakinleri olarak yetkililere sesleniyoruz, bu bina acilen bu halden kurtarılsın. Çocuklar ve tanımadığımız insanlar geliyor.  Mahalleli olarak tedirginliğimiz var, mahalleli olarak akşam saatlerinde eşimizle dostumuzla bu sokaklarda tedirginiz. Bu binaların bu şekilde kalması bence çok yanlış bir şey, ya yıkılması lazım. Bizler tedirgin oluyoruz. Yetkililerden bir an önce bu metruk binaların çaresine bakmalarını istiyoruz. Yetkililerin müdahalede bulunmasını istiyoruz. Belediyemizden bu binayı yıkmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandılar.

Bu haber 1267 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
sanalbasin.com üyesidir