Türk İş İl Temsilcisi Demiryol iş Sendika Başkanı Yusuf Gökçan, Erzurum şeker fabrikasının özelleştirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Şeker Fabrikasının Erzurum için bulunmaz bir nite olduğunu ifade eden Türk İş İl Temsilcisi Demiryol iş Sendika Başkanı Yusuf Gökçan, Erzurum’da bacası tüten devlet destekli hiçbir sanayi fabrikasının kalmadığını söyledi.
Gökçan,” Şimdi bu konuya Türkiye’deki özelleştirmenin doğduğu sonuçtan bakarsak özellikle şehrimizde özeleştirilen hiçbir yer ne
istihdamı nede verimliliği artırdı özelleşen kuruluşların devamlılığını getirmedi. Hepsi bir bir kapatıldı. Bunların içinde Erzurum’da ERÇİMSAN’ı gösterirler. Ama ERÇİMSAN o günde tekeldi bugünde tekel ERÇİMSAN’nın önüne herkese kuyruğa girme mecburiyetinde bu yetmemiş gibi kendi müşterilerine artık piyasaya çimento değil de harç satar duruma geldi. Ancak Şeker fabrikaları böyle değil. Şeker fabrikaların piyasada özellikle sanayi ürünü olan alternatifleri var. Dünyada nişasta bazlı şekerin yaygınlaşması var. Buda sağlığa zararlıdır. Erzurum’da bir tane olan devlet destekli olan üreticisinden tut tüketicisine kadar çiftçisi çalışanı ve nakliyecisi sanayi ürünün özelleşmesi Erzurum’da buranın çok kısa zamanda kapatılması demektir. Erzurum’da pancar havzası yoktur. Erzurum şeker fabrikasının en büyük havzası Mercan ve çayırlıdır. Erzincan şeker fabrikası kotasını artıracak Erzurum şeker fabrikası kapatılmaya mahkûm edilecektir.” dedi
ERZURUM’DA BACASI TÜTEN DEVLET DESTEKLİ HİÇBİR SANAYİ FABRİKASI YOK
Talandan mal kaçırır gibi Erzurum şeker fabrikasının özelleştirilmesine bir anlam veremediklerini belirten Türk İş İl Temsilcisi Demiryol iş Sendika Başkanı Yusuf Gökçan, Şeker fabrikasının Erzurum’da tüten bir fabrika olarak kalmasını istediklerini söyledi.
Gökçan,” Otuz beş gün kısa süre içerisinde fizibilitesi yapılmadan esnafın haberi olmadan talandan mal kaçırır gibi özelleştirmeye çıkması da ayrı bir istifhamdır. Erzurum kaliteli göç veriyor istihdam alanlarını artıralım diye insanlarımız burada kalsın diye çaba gösterirken bu deva tesisinin daha artırılmasını beklerken özelleştirmeyle ile kapanan bir tesis Erzurumluya ve bizlere acı vermektedir. Şeker fabrikalarının verimini artırılması verimli hale getirilmesinden yanayız. Açılan bu fabrikaların teker teker kapatılması milli politikalara ters olduğuna inanıyorum. Devlet teşviki olmayan fabrikaların burada yaşama şansı yoktur. Erzurum her dönemde düğüm noktası olmuştur. İşte 4. Mehmet zamanında burada belli kalemlerde vergi alınmasın diye emirler yayımlamıştır. Şeker fabrikası Erzurum için bulunmaz bir nimettir. Erzurum’da bacası tüten devlet destekli hiçbir sanayi fabrikası yoktur. Bu karardan geri dönülmesi gerekir. Şeker fabrikası Erzurum’da tüten bir fabrika olarak kalmasını istiyoruz.”
YORUMLAR