Yeni yıl itibariyle E devlette güzel uygulamaya geçtiğini ifade eden Erzurum İlhak Kütüphanesi Müdürü Ahmet Duran Kardeşler, vatandaşlar E devlet şifresi ile girdikleri zaman üye olarak İlhak kütüphanesinin tüm haklarından faydalanabildiklerini söyledi.
Duran Kardeşler,” 2018 yılı başı itibariyle E devlette güzel uygulamaya geçti. E devlet şifresi ile girdiğin zaman İlhak kütüphanelerinden katalog taraması yapılabiliyor. Ayrıca yıl içeresinde okuduğunuz kitaplar gün gün görebiliyorsunuz. Üye değilseniz en yakın İlhak kütüphanesinden faydalanabiliyorsunuz. Modern teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte artık kamu kurumları tarafından online hizmetler oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Teknolojik gelişmeler ile birlikte kamu kurumlarının sağlamakta olduğu online hizmet fırsatları ile birlikte e-devlet sistemi, vatandaşların kamu işlemlerini daha hızlı ve daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında vatandaşlar, internete erişim sağlayabildikleri her yerde kamu işlemlerini yapabilme fırsatına sahip oluyor. “ dedi
E-DEVLET UYGULAMASI İLE VATANDAŞLAR EN İYİ HİZMET ALACAK
E-devlet uygulamalarına katılabilmesi ve bunun bir sonucu olarak, toplumun hayat standardında gelişme sağlanması nihai amaç olarak belirlendiğini belirten Erzurum İlhak Kütüphanesi Müdürü Ahmet Duran Kardeşler, bu sistemle vatandaşlara en iyi şekilde hizmet verilmesi amaçlandığını söyledi.
Duran Kardeşler,” E-devlet uygulamalarına katılabilmesi ve bunun bir sonucu olarak, toplumun hayat standardında gelişme sağlanması nihai amaç olarak belirlenmiştir. Proje kapsamında yer alan halk kütüphanelerinin E-devlete açılan birer kapı olması, Bilgi ve İletişim Teknolojileri imkanlarına ve okur-yazarlığına sahip oranını artırmak vatandaşlara halk kütüphaneleri aracılığıyla uzaktan ve yerinde hizmet eğitimlerinin verilmesi, kütüphane çalışanlarının birer eğiticisi haline getirilmesi ve bu çabaların sürdürülmesi konusunda yetiştirilmesi temel hedeflerindendir. Erzurum İlhak Kütüphanesi cins, yaş, ırk, milliyet, din, dil, eğitim, kültür, sosyo-ekonomik düzey ve politik görüş farkı gözetmeden, her tür kütüphane materyalini, çeşitli kültür ürünlerini ve bilgiyi vatandaşların hizmetine ücretsiz sunmak. Ömür boyu eğitim ve özgür zaman değerlendirme olanağı vermek, Toplumun ekonomik, sosyal, eğitsel, kültürel ve teknik kalkınmasının gerçekleştirilmesine yardımcı olmaktır.”
YORUMLAR