Erzurum’dan 900 hacı adayı kutsal topraklara gidecek

Erzurum’dan 900 hacı adayı kutsal topraklara gidecek

03 Şubat 2018 - 21:43

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmek için başvuruda hacı adaylarının aylardır heyecanla beklediği hac kuraları çekildi.

Erzurum’dan 900 hacı adayı kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getirecek

Hac eğitimlerinin Nisan ayında başlayacağını ifade eden Erzurum İl Müftüsü Hasan Sula,  Hac kesin kayıtlarının Pazartesi günü başlayacağını söyledi.

Sula,” Hac kuraları çekildi. Erzurum’dan 900 hacı adayı kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getirecek. Hac kesin kayıtları Pazartesi günü başlayacak. Hacılarımızın yüzde 60 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yüzde 40 ise acenteler tarafında götürülecek.  Ek kontenjan verilip verilmeyeceği belli değil. Şehit ve gazi yakınları için kura olmayacak.  Hacı adaylarının huzurla ibadetlerini yerine getirmesi, karşılaşılan meşakkatlerin hafifletilmesi ve hacılarımızın ibadetin manevi hazzını yaşamaları için büyük gayret göstermekteyiz. Erzurum İl Müftülüğü olarak hac organizasyonuna çok büyük önem veriyoruz. Bizim için asıl olan hacı adaylarımıza hak ettiği hizmeti sunabilmek ve başka bir ülkede milletimizin ve devletimizin onuruna uygun bir temsili gerçekleştirebilmektir. Bunun için azami gayret gösteriyoruz. Kurada ismi çıkmayanlar umutlarını, heyecanlarını kaybetmeden yeni kuralarını bekleyeceklerdir. Ama umut ve heyecanı devam edecek. Allah, Beytullah sevginiz sebebiyle cennette cemalini görmeyi hepimize nasip eylesin.” dedi

HAC DUYGULARIN ŞEFKATLE YIKANDIĞI HEVESLERİN EDEPLE USLANDIĞI BİR MEKTEP

Hac, insanı yüce gayelere hazırlayan heyecanı ve coşkusu yüksek bir mektep olduğunu belirten Erzurum İl Müftüsü Hasan Sula,  sevginin gönle nakış nakış işlendiği ve talim edildiği bir mektebi olduğunu söyledi.

Sula,” Hac, kelime anlamı olarak ‘yüksek bir gaye, yüce bir hedef’ demektir. Hac, insanı yüce gayelere hazırlayan heyecanı ve coşkusu yüksek bir mekteptir. Bu mektebin sahibi Allah, yeri Mekke, Kabe, Mina, Arafat, Müzdelife ve nihayeti Medine’dir. Hac, insanlığın atası Hz. Adem ve Hz. İbrahim’in ilk rehberi olduğu, Hz. Muhammed’in ilk muallimi olduğu bir mekteptir. Üniforması kefeni andıran ihramdır. Asıl hedefi takva olan bir mekteptir. Sevginin gönle nakış nakış işlendiği ve talim edildiği bir mekteptir. Sabrın, paylaşmanın, dostluğun yüksek seviyede yaşandığı bir mekteptir. Allaha verdiğimiz ilahi sözleşmeyi yeniden yaşadığımız bir mekteptir. Tavaf esnasında suyun akışını andıran hacı kardeşlerimizin coşku ve kaynaşmalarının melekleri andırdığı bir mekteptir. Duyguların şefkatle yıkandığı heveslerin edeple uslandığı bir mekteptir. Kabe ile kalp ilişkisini öğreten kalbin Kabe’den daha üstün olduğunu anlatan bir mekteptir.”

Bu haber 1715 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
sanalbasin.com üyesidir