Erzurum’daki trafik müşavirlikleri tek tek kapanıyor

Erzurum’daki trafik müşavirlikleri tek tek kapanıyor

07 Mart 2018 - 21:10

Araç tescil işlemlerinin noterlere devir edilmesi ile birlikte Erzurum’da Trafik müşavirlikleri tek tek kapanmaya başlandı.

Erzurum’da daha öncesi 15 trafik müşavirliği bulunurken şimdi bu sayı 5’e düştü.

İş yapamadıkları için her geçen gün trafik Müşavirliklerin kapandığını ifade eden  trafik müşavirliği hizmeti veren Sedat Sütlüoğlu, trafik müşavirliği mesleğinin köküne kibrit suyu ekildiğini söyledi.

Sütlüoğlu,” Şuanda Noterler Trafik tescil aşamasındaki işlerin yükünün altında kalkamıyor.  Önceleri trafik tescillerinde işler beş dakikada yapılırken şimdi noterlerde bir saat önce çıkamıyorsun. Birçok noter iş yapmıyorum başka noterlere yönlendiriyor. Vatandaş noterlerde çile çekiyor. Bizim Trafik tesciller olarak işlerimiz tam olarak kapanma noktasına geldi. Yenilik her zaman iyidir ancak Erzurum’da bundan 5 yıl öncesine kadar 15 tane trafik müşavirliği yapanlar vardı şimdi 5 tane kaldı bunlarda kapanacak. Şuanda biz kendimiz her gün ne iş yapabiliriz diye arayış içerisindeyiz. Dükkânlarımızın kirasını ödeyemiyoruz.  Yanımızda çalışan bir elamanı işsizlikten dolayı çıkarmak zorunda kaldık. Bu kadar insanı işsiz bırakıldı. Bu insanlar işsizler ordusunda yer aldı.  Yeni çıkan Trafik Yasasının Trafik Müşavirleri esnafları içine alınarak gerekli alt yapı sağlanarak düzenlenmelidir. Bu işlerde deneyimi olan insanların tecrübelerinden de yararlanılması büyük fayda sağlayacaktır.  Bu işletmelerin her birinde en az 4 kişinin çalıştığı hesap edilirse,  işsizler ordusuna en az yüz kişi eklendi.    Kısacası Trafik müşavirliği mesleğinin köküne kibrit suyu ekilmiştir.”

Bu haber 967 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
sanalbasin.com üyesidir