Erzurum da Yeni hayvan Pazarı Kurban Bayramı’na hazır

Erzurum da Yeni hayvan Pazarı Kurban Bayramı'na hazır

10 Ağustos 2018 - 10:00 - Güncelleme: 10 Ağustos 2018 - 10:07

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı hayvan pazarındaki hazırlık çalışmalarını bitirdi.

Kurban Bayramına hayvan pazarının hazır olduğunu ifade eden Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emrullah Akpunar,  hayvan pazarının Erzurum’a yakışır kapasitede olduğunu söyledi.

Akpunar,” Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte hayvan kurban pazarı yerlerinde çalışmalar yürütülüyor.  Halkımızın kurban gelip kurban pazarına hayvanları temin etme konusunda çalışmalar sürdürülüyor. Kurban fiyatları geçen yıla göre farklı değil yüzde 10 değişkenlik olabilir. Yeteri sayıda hayvan var. Hayvan pazarımızda hayvanlarını satacak olan üreticilerimiz için padokların kiralamalarını yapıyoruz. Bizim pazarımız Erzurum’a yakışır kapasitededir. Aynı hijyeniktir. Geçmişte hayvan pazarına başıboşluk vardı ama şimdi öyle bir şey yoktur. Bütün üreticilerimiz hayvan pazarından memnundur.  Bayramdan sonra müzayede salonu yapılacaktır.  Hayvan pazarı için yeni proje yapıp üreticilerimizin hizmetine sunacağız. Hayvan pazarımıza müzayede salonu yapacağız. Burada açık arıtma usulü hayvanları alıp satılacak. Alıcı ile satıcı birbiri ile olarak buluşturacağız. Üreticilerimiz gerek ise sanal ortamda müzayede ortamına katılıp alım satım yapabilecekler. Bölgemizde hiç müzayede salonu yoktur. Kurban bayramına kısa bir süre kaldı. Erzurum hayvancılık konusunda Türkiye’nin ikinci ilidir. Ama besicilik materyalinde Türkiye’nin birincisidir. Hinterlant alanımız kesinlikle hayvancılık için önemlidir. Şuanda pazardaki satışlar bir iki yıl önceki fiyatlarla aynıdır. Fiyatlarda yükselme söz konusu değildir. Kurban almaya gelen kişilerde fiyatların yüksek olmadığını göreceklerdir. Kurbanlık hayvan satışı yapılacak olan hayvan pazarını temizleyerek, kullanıma hazır hale getirdik.” dedi.

Bu haber 1197 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
sanalbasin.com üyesidir