Çuval işi bayat ekmek

Çuval işi bayat ekmek

Erzurum’daki fırınlarda bir çuval bayat ekmeği 5 TL’den satışa sunuyor. Fırıncılar Federasyonu 200 gram ekmeğin 1 TL’den satılması yönünde karar almasına rağmen Erzurum’daki Fırıncılar kendi aralarındaki gruplaşma olduğu için ekmeği ucuza satıyor.

24 Ocak 2018 - 18:43

Fırıncılar arasında haksız rekabet olduğunu ifade eden Fırın İşletmecisi Nusret Eşiyok, bir çuval bayat ekmeği 5 TL’den satışa sunduklarını söyledi.

Eşiyok, ”Erzurum’daki fırıncılar kendi aralarında gruplaşma olduğu için ekmeği ucuza satıyor. Bu yüzden biz fırıncılar olarak çok mağduruz. Bizim amacımız burada halkı mağdur etmek değil. Ancak, dediğim gibi biz fırıncılar olarak şu anda zarardayız. Ben kendi adıma söyleyeyim; yıllardır bu işten zarar etmekteyim. Bu zararın da en kısa sürede giderilmesini istiyoruz. Fırıncılar kendi aralarında birlik beraberlik sağlanmasını istiyorum. Vatandaş açısından baktığı zaman ekmeğin ucuz satılmasından memnun.  Ucuz ekmek satmaya çalışan esnaf kaliteden ödün veriyor. Bu da israfı tetikliyor. Çünkü vatandaş damak tadına hitap etmeyen ekmeği çöpe atıyor.  Fırın sayısının her geçen gün artması ile haksız rekabet oluşturuyor.  Erzurum’daki fırıncılık sektörü olumsuz bir süreç yaşıyor. Haksız rekabet olgusu her geçen gün artıyor. Ekmeğin ucuz olması israfı önlemez eğer öyle olsaydı biz fırınımızda bir çuval bayat ekmeği 5 TL’den satışa sunmazdık.  En başta biz fırıncıların kendi aramızdaki gruplaşmayı bitirmemiz gerekir.” dedi.

EKMEK İSRAFININ ÖNÜNE GEÇİLSİN

Ekmek israfının, vatandaşın farkında olmadan yapmış olduğu en büyük milli gelir kaybı olduğunu iyi bir şekilde anlatılması gerektiğini belirten Fırın İşletmecisi Nusret Eşiyok, ekmek israfına son vermek için halkın bilinçlendirilmesini istediklerini söyledi.

Eşiyok, ”Ülkemizde ise nimettir, sofranın olmazsa olmazımızdır, yere düştüğünde öpüp başımıza koyacağımız kadar kutsaldır.  Ekmek israfının, halkımızın farkında olmadan yapmış olduğu en büyük milli gelir kaybı olduğunu iyi bir şekilde anlattığımız ve vatandaşımızı bilinçlendirdiğimizde bu israfı büyük ölçüde önlensin. Ekmek israfı ekonomik kaybın yanı sıra aynı zamanda da çok büyük günahtır. Kuran-ı Kerim Araf Suresi 31. Ayetinde Yüce Allah ‘Yiyiniz içiniz, fakat israf etmeyiniz.’ Buyuruyor. Dünyada ve ülkemizde milyonlarca insan açlıkla savaşırken bizler ekmeklerimizi israf ederek çok büyük bir günahın altına giriyoruz. Bu kötü gidişe bir son vermek için halkımızı bilinçlendirilmesi lazım. Ekmek israfının çok büyük bir ekonomik zararı var. Bu ekonomik zarar hepimizin cebinden çıkarak eriyip gidiyor. Bu milli serveti korumak için herkesin ellerinden geleni yapmasını istiyoruz. ”

Bu haber 3430 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
sanalbasin.com üyesidir