Çaya zam yok

23 Mart 2018 - 15:39

Son zamanlarda çay fiyatlarına zam yapılacağı söylentilerine açıklık getiren Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Seyfettin Saka, çay fiyatlarına zam yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Çay fiyatlarına iki  yıl öncesi zam yapıldığını dile getiren Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Seyfettin Saka, bazı kahveci esnafı  verilen fiyatların altında çay  satışı yaptığını böyle yaparlar ise zarar edeceklerini söyledi.

Saka,” çay fiyatlarına zam yapmayı düşünmüyoruz. İki yıldan beri çay fiyatlarına zam yapmadık. Kahveci esnafımız gezdim esnafımıza çay fiyatlarını düşürmemesini söyledim. Esnafımız çay fiyatlarını altında sattığı zaman zarar ediyordu. Biz oda olarak çay fiyatlarını aldığımız zaman çayın kilosu 13TL idi şimdi olmuş 23TL oldu. İlerleyen zamanda çay fiyatlarına zam almayı düşünüyoruz. Normal kahveler 75 Kuruş oyunlu kahvehanelerde 1TL’den satışa sunuluyor. Esnafımız bu fiyatları uygulamaya başladı. Buda hem bizim için hem ise esnafımız adına sevindirici oldu.” dedi

LÜKS KAFE VE PASTANELERDE SATILAN ÇAY FİYATLARINA RAYİÇ UYGULANACAK

Lüks kafe ve pastanelerde uygulanan çay fiyatları dudak uçuklatır boyutta olduğunu belirten Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Seyfettin Saka, bu konuyla ilgili belediye ile görüşme yaptıklarını rayiç fiyatı çıkaracaklarını söyledi.

Saka,” Kafelerin çoğu bizim üyemiz değil. Kafelerde çay fiyatları baya pahalı bu konuda belediye ile görüşme yaptık.  5TL’ye çay satılıyor. Bu tür mekânlar özellikle kız arkadaşıyla ve aile bireyleri olarak gidilebilecek en uygun yerler burası. Bu gün sevgiliniz, eşinizi, annenizi, kızınızı alıp bir çay ocağına gidemezsiniz. Kültür olarak buna müsait değiliz. Yaz mevsimi uzun değil ki park gibi açık alanlardaki çay bahçelerine gidilebilsin. Bu tür lüks görünen mekânlara giden vatanda 4-5 hatta daha fazlayı bulan çay bardağı fiyatlarıyla karşılaşıyorlar. Kalite bakımından bu çaylar bizim kahvehanelerimizdekilerin yanında geçemez seviyede. Bu pastanelerde uygulana çay fiyatların denetlenmesi, bu tür yerler için bir fiyat tarifesi uygulanması gerekiyor. Burada tüketici kabullenilmiş ir mağduriyet içinde. Biz nasıl ki çay ocakları için bir sabit tarife uyguluyorsak oralar içinde geçerli bir uygulama, tabela olmalıdır. Kafelerde belirli bir rayiç fiyatı yoktur. Bu konuyla alakalı çalışmalar yapacağız.”

Bu haber 1032 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doğu Anadolu Erzurum 6. Kitap Fuarı başlıyor
Doğu Anadolu Erzurum 6. Kitap Fuarı başlıyor
Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde
Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde "I. Erzurum Fen...
sanalbasin.com üyesidir