İlkbahar aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlarda halsizlik, yorgunluk ve uyku düzensizlikleri sıkça görülmeye başlarken aktarlar, özellikle mevsim geçişlerinde ortaya çıkan geçici yorgunluk için yeşil çay, kuşburnu, ıhlamur, papatya, hatmi çiçeği, melisa ve rezene gibi bitkisel ürenler tavsiye ediyor.
İlkbahar mevsimine girildiği zaman da aynı şekilde insanlarda halsizlik görüldüğünü ifade eden Aktarcı Bünyamin Güllüce, Papatya çayının birçok hastalığa iyi geldiğini söyledi.
Güllüce,” İlkbahar mevsimine girildiği zaman da aynı şekilde insanlarda halsizlik görülür. Kuşburnu, ıhlamur, papatya, hatmi çiçeği karışımları içiliyorsa ilkbahar mevsimine girerken bu karışımlar içilebilir. Bu bitkiler direnç düşüklüğüne ve halsizliğe çok iyi gelir. Önce su kaynatılır. Su kaynatıldıktan sonra azar azar eklenerek demlik veya cezvenin içinde kaynatılır. Kaynatılmış suyun içerisinde biraz bekletildikten sonra süzülüp içilir. Çocukların bir kahve fincanı yetişkinlerin ise bir su bardağı içmesi önerilir. Bu bitkisel ilaçların herhangi bir yan etkisi ya da zararı yoktur. Papatya çayı göz yorgunluğu nedeniyle göz çevresi kararabilir, göz kapakları şişebilir hatta baş ağrıları çekebiliriz. Bir tutam papatyayı bir kase kaynamış suda biraz demledikten sonra bir bezle veya biraz pamukla gözlerin üzerine koyup 10 dakika kadar dinlenmek, göz yorgunluğunun olumsuz etkilerini azaltacağı gibi gözlerin daha sağlıklı görünmesini sağlayacaktır. Yemeklerden sonra içeceğiniz bir fincan papatya çayı mideyi ve bağırsakları rahatlatarak hazımsızlık ve gaz sorununu ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır. Küçük çocuklarda oluşabilecek gaz problemleri için de kendi çayınızdan bir iki tatlı kaşığı içmelerine izin verebilirsiniz. Küçük bebeklerdeki gaz problemi içinse emziren annenin papatya çayı içmesi öneriliyor. Annenin gaz sorunu olmadığında bebeklerin de daha rahat ettiği biliniyor.” dedi
VATANDAŞIN İLK ÖNCE DOKTORA GİDİP TEDAVİ OLSUN
Vatandaşın ilk önce doktora gidip tedavi olması gerektiğini belirten Aktarcı Bünyamin Güllüce, geniz akıntısı, kilo ve saç dökülmesi problem yaşayan birçok vatandaş tedavi olduktan sonra doktorunun onayı le aktarlara geldiğini söyledi.
Güllüce,” Vatandaşın ilk önce doktora gidip tedavi olmalı. Tedaviden olumlu sonuç alınamaması halinde yine doktoruna danışarak aktarları tercih etmeli. Geniz akıntısı, kilo ve saç dökülmesi problem yaşayan birçok vatandaş tedavi olduktan sonra doktorunun onayı le aktarlara geliyor. Genellikle gribal enfeksiyonların çoğu C vitamin eksiklinden kaynaklanıyor. Ihlamur, hipsgüs, hatmi çiçeği, papatya, zencefil, kuşburnu ve meyan kökünden hazırladığımız çaylar gribal enfeksiyonlara karşı koruyor. “
YORUMLAR