Araç kiralama dönemi bitti

Araç kiralama dönemi bitti

23 Mart 2018 - 15:45

Her geçen yıl araç kiralama işlerinde düşüklük yaşanırken birçok Rent a Car işletmecisi iş yokluğundan dolayı kapatmak zorunda kalacak.

Geçmiş yıllara göre araç kiralama işlerinde önemli derecede düşüklük yaşandığını ifade eden Rent a Car işletmecisi Ahmet Çakmak, araç kiralama fiyatlarında artış olmasına rağmen fiyatları artıramadıklarını söyledi.

Çakmak, ”Oto kiralama işlerinde geçen yıla oranla düşüklük yaşanıyor.  Fiyat konusunda müşterilerimiz memnun değil. Geçen yıl araç kiralama fiyatları 100TL idi bu yıl araç kiralama fiyatları arttı ama biz bu kiralama fiyatını artıramıyoruz. Aksine altında araç kiralama fiyatlarının altında fiyat veriyoruz. Araç fiyatları bu yıl 70 bin TL olarak görüyoruz.  Araç fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz.  Biz Rent a Car işletmecileri olarak para kazanmıyoruz. Rent a carcılar olarak hamallık yapıyoruz. Birçoğu bu işi bırakmayı düşünüyor. Araç fiyatlarının artması bizim işlerimizi önemli derecede düşüklük yaşanmasına neden oldu.  Araç fiyatlarındaki ÖTV KDV fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz.” dedi

ARAÇ KİRALAMADA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Araç kiralayanların dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler veren Rent a Car işletmecisi Ahmet Çakmak, özellikle araç kiralamaların yoğun olarak yapıldığı yaz aylarında, yerel birçok rent a car şirketi faaliyet göstermeye başladığını söyledi.

Çakmak,” Özellikle araç kiralamaların yoğun olarak yapıldığı yaz aylarında, yerel birçok rent a car şirketi faaliyet göstermeye başlamaktadır. Profesyonel olmayan bu firmalar araç kiralama ücretlerini düşük tutarak, kendilerine kolayca müşteri çekmektedir. Özellikle kayıt dışı rent a car firmaları uygun fiyatlarla araç kiralamaya ikna ettiği müşterileri, türlü gerekçeler göstererek kiralama süresince ve sonrasında mağdur edebilmektedir. Araç kiralama sözleşmesi, araçlarını kiralayan firmanın ve araç kiralamak isteyen müşterinin taahhütlerini ve araç kiralama şartlarını kapsar. Sözleşmenin tüm detayları içermesi ve maddelerin açık ve net bir biçimde ifade edilmesi önem arz eder. Aracın tüm bakım ve onarımlarının zamanında yapılıp yapılmadığını teyit edin ve olası sorunlarda nasıl hareket etmeniz gerektiğini öğrenmeniz faydalı olacaktır.”

Bu haber 1373 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
sanalbasin.com üyesidir