Zamlar vatandaşın belini büküyor

Son günlerde adeta zamla yatılıp, zamla kalkılan akaryakıt istasyonlarında, moraller yerle bir oldu. Akaryakıt fiyatlarındaki değişmeler sonucu benzinin litre fiyatı 5.66 TL oldu.

Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde Akaryakıt fiyatlarındaki değişmeler sonucu benzinin litre fiyatı 5.66 TL oldu. Yapılan son zamlarla birlikte alım gücü azalan vatandaş zamlara tepki gösterdi.

Masraflarının her geçen gün arttığını ifade eden akaryakıt istasyon işletmecisi Ercan Gülrenk, kazançlarının giderek düşmeye başladığını söyledi.

Gülrenk, ”Masraflar arttıkça artıyor, ama kazancımız giderek düşüyor. Taşıma sektörü ile geçimini sağlayan esnaf için akaryakıta ve özellikle motorine yapılan zamlar iyice belimizi büktü. Bu şartlarda bu zamlarla biz esnafın para kazanması çok zor. Esnafımızın ödemek zorunda olduğu zorunlu gelir vergisi, katma değer vergisi, zorunlu sigorta  primleri, motorlu taşıt vergisi, derken üzerine yapılan akaryakıt zamları ile sermayesi ve emeği hiçe sayılmaktadır. Benzin fiyatlarına herhangi bir indirim yok. Ama bir hafta sonra zam gelecek. Vatandaş gelen zamlardan şikâyetçi. Ama bu mecburiyetten dolayı almak zorunda kalıyorlar. Temel ihtiyaçlarımızı dahi çok zor sağlıyoruz. İnsanların ailesini bu maaşla geçindirmesi neredeyse imkânsız. Üstelik her şeye zam geliyor. Gelen zamlar vatandaşı mağdur ediyor asgari ücret yükseldi ama o kadarda zam yaptılar. Yani asgari ücretin yükselmesi gelen zamlarla beraber anlamını yitirmiş oldu. Bence gelen zamların  sınırlandırılması gerekir. Araç sahipleri özellikle benzin fiyatlarından bir hayli şikâyetçi. Akaryakıt için ödenen paraların büyük bir bölümünün vergilere ayrıldığı Türkiye’de, benzin ve motorin fiyatlarına ardı ardına yapılan zamlar, hem sürücüleri, hem de akaryakıt istasyonlarını olumsuz etkiledi.” dedi