Yakutiye İlçe Müftülüğünde Evlendirme bürosu ve nikâh salonu yapıldı

İl ve ilçe Müftülerine nikâh kıyma yetkisi verilmesinin ardından Yakutiye İlçe Müftülüğünde ”Evlendirme bürosu ve nikâh salonu “ oluşturuldu.

Resmi nikâh kıyma yetkisi illerde İl Müftülükleri İlçelerde ise İlçe Müftülüklere verildiğini ifade eden Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Yakutiye İlçe Müftülüğü olarak müracaat eden vatandaşların dosyalarını ve evraklarını hazırladıklarını söyledi.

Yazıcı,” İl ve ilçe Müftülerine nikâh kıyma yetkisi 

verilmesinin ardından Yakutiye İlçe Müftülüğü olarak evlendirme bürosu ve nikâh salonu oluşturduk. Aile mefhumu dinimizde önemli yer tutuyor. Ailenin esası ise nikâhtır aslında nikâhın resmi ve dini nikâh olarak birbirinden ayrılması doğru bir durum değildir. Nikâh nikâhtır.  Resmi nikâhın Müftülüklere verilmesi bu görev ve sorumluluktur.  Resmi nikâh kıyma yetkisi illerde İl Müftülükleri İlçelerde ise İlçe Müftülüklere verildi.  Bu konuyla ilgili Diyanet Başkanlığımız bir genelge hazırladı bu genelge çerçevesinde müftülüklerimiz ise bu iş ve işlemleri yürütecekler. Yakutiye İlçe Müftülüğü olarak müracaat eden vatandaşlarımızın dosyalarını ve evraklarını hazırladık. Bununla ilgili olarak mekânlar hazırladık. Diyanet Başkanlığımızın genelgesi geldi. Şimdi sadece işlemleri yürütmek için bilgisayar ortamından bir program bekliyoruz. Bu program geldiğinde bu işlemleri yapmış olacağız.” dedi

MÜRACAAT EDEN VATANDAŞLARIN RESMİ İŞLEMLERİ YAPILIYOR

Müracaat eden vatandaşlarımızın resmi işlemleri kanunların ön gördüğü çerçeve içerisinde gerçekleşeceğini belirten Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, resmi nikâhın ardından dini tören ve nikâha başlanırken Kur’ anı kerim tilaveti ile başlanacağını söyledi.

Yazıcı,” Bize müracaat eden vatandaşlarımızın resmi işlemleri kanunların ön gördüğü çerçeve içerisinde gerçekleşecek. Nikâh kıyılması uygun olan kişilerin birbirleri ile evlenmeleri için gerekli işlemler yapılacak. Akabinde bir resmi nikâhın devamı olarak ise dini tören uygulanacak. Nikâha başlanırken Kur’ anı kerim tilaveti ile başlanacak. Resmi nikâh tamamlandıktan sonra gelin ve damadın iştiraki ile dua ile evlilik akdine başlamış olacağız. “