Yakutiye İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yılsonu sergisi açtı

Yakutiye İlçe Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerince hazırlanan yılsonu sergisi Yakutiye medresesinde açıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılışta, halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi sunuldu. Yapılan yılsonu sergisi açılışına Yakutiye İlçe...

Yakutiye İlçe Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerince hazırlanan yılsonu sergisi Yakutiye medresesinde açıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılışta, halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi sunuldu. Yapılan yılsonu sergisi açılışına Yakutiye İlçe Kaymakamı Mahmuthan Arslan ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşması yapan Yakutiye İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fikret Yalçın açılan kurslar hakkında bilgiler verdi.

Toplam kurs sayısının 2017 ve 2018 eğitim öğretim yılının itibariyle bin 44 kurs açıldığını ifade eden Yakutiye İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fikret Yalçın,  toplam kursiyer sayısının 19 bin 664 olduğunu söyledi.

Yalçın,” Yakutiye İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 2017 ve 2018 eğitim öğretim yılının itibariyle bin 44 kurs açıldı toplam kursiyer sayısının 19 bin 664 olurken erkek kursiyer sayımız 6 bin 952 olurken bayan kursiyer sayımız ise 12 bin 712’dir. Bu sezonda eğitimlerimize yoğun bir şekilde başladık. Burada her yaştan her kesimden insanlar gelerek eğitim alıyorlar. Bu bizi mutlu ediyor. Bu eğitimlere gösterilen ilgiye karşılıkta bizlerde işimize dört elle sarılarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Bu yılda başvurularımız yoğun geçti. Oldukça çok başvuru oldu. İlk derslere katılım oranı da çok oldu. Vatandaşlarımızdan yoğun talep alıyoruz. Bu kursların özellikle hanımlara çok faydası var. Onları özellikle ev ekonomisine, iş hayatına, ülke ekonomisine katmaya yönelik çalışmalarımız var. Erzurum, kursların ve mesleki eğitimin öneminin farkına varmış durumda. Kurslara gösterilen ilgi ise, buna paralel olarak artış gösteriyor. Kursiyerlerimiz burada aldıkları eğitimler sayesinde kendilerine yeni meslekler edinme imkânı buluyorlar.  Açtığımız kursların sayısı her yıl arttığı gibi, buna bağlı olarak gösterilen ilgi artmaya devam ediyor. “ dedi

OKUMA YAZMA KURSLARINA BİN 623 KURSİYER KATILDI

Yakutiye İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak okuma yazma kurslarının da açıldığını belirten Fikret Yalçın, okuma yazma kurslarına katılan kursiyer sayısının bin 623 olduğunu söyledi.

Yalçın,” Yakutiye İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak okuma yazma kursları açtık. Okuma yazma kurslarına katılan kursiyer sayısının bin 623 olurken toplam kurs sayımız 142 bunların bin 434 bayan 189 ise erkek kursiyer katılmıştır. Vatandaşlarımızı, kurumumuz bünyesinde açılan kurslara davet ediyoruz. Dileyenlere mesleki eğitim, dileyenlere de, kültürel ve sanatsal eğitimler veriliyor. Bu kursların sayılarının ve çeşitliliğinin artırılması, gösterilen ilgiyle de doğrudan orantılı olduğu için vatandaşlarımızdan özellikle kurslara katılım göstermelerini istiyoruz. Her geçen yıl kurs sayılarımızı artırıyoruz. Erzurum, kursların ve mesleki eğitimin öneminin farkına varmış durumda. Kurslara gösterilen ilgi ise, buna paralel olarak artış gösteriyor. Kursiyerlerimiz burada aldıkları eğitimler sayesinde kendilerine yeni meslekler edinme imkânı buluyorlar. Bu kurslar sayesinde az da olsa ileride kendi ailelerine ekonomik katkıda bulunuyorlar.  Açtığımız kursların sayısı her yıl arttığı gibi, buna bağlı olarak gösterilen ilgi de artıyor.  Erzurum, kursların ve mesleki eğitimin öneminin farkına varmış durumda. Her geçen yıl kurslara gösterilen ilgi artıyor. Bu da bizi mutlu ediyor.”