Üşüyen vatandaş çorbacılara koşuyor

Özellikle kış aylarının gelmesiyle beraber besin değeri yüksek çorbalara ilgi arttı.
Geçmiş yıllara göre çorba satışlarında artış yaşandığını ifade eden Osmanlı Çorbacısı İşletmecisi sahibi Yunus Küçük, iki yıldan beri çorba fiyatlarında artış olmadığını bir tas çorbayı 6 TL’den satışa sunduklarını söyledi.
Küçük, ”Kış mevsimin gelmesiyle birlikte çorba satışlarımızda artış yaşandı. İki yıldan beri çorba fiyatları 6 TL. Özellikle öğrenci kesimi buraya gelip çorba içiyorlar. Çorbasız sofraya oturmayız. Ezogelin, mercimek, yayla, işkembe, kelle paça gibi özgün çorbalar hep Anadolu mutfağının baş tacı olmuştur. Ama son günlerde herkesin dilinden düşmeyen bir çorba var ki size biraz bundan bahsetmek istiyorum. En az diğerleri kadar geçmişi ve seveni olan paça çorbasından söz ediyoruz. Son zamanlarda popüler hale gelen paça çorbasının faydaları saymakla bitmiyor. Besleyici ve besin değeri oldukça yüksek olan paça çorbasının kırıklara iyi geldiği de biliniyor. Şu ana kadar vatandaşlarımız verdiğimiz hizmetten memnun.” dedi.
ÇORBA İÇMENİN FAYDALARI
Kış aylarında çorba içmenin birçok faydasının bulunduğunu belirten Çorbacı Yunus Küçük, soğuk havalarda çorba tüketmenin fiziksel olarak ısınma sağladığını söyledi.
Küçük, ”Yemeğe çorba ile başlamak iştahı keser. Bu da daha az yemek yememizi sağlar. Özellikle zayıflamaya yönelik bir beslenme programı uygulayanların, öğle ve akşam yemeklerine mutlaka çorbayla başlaması gerekir. Soğuk havalarda çorba tüketmek fiziksel olarak ısınma sağladığı gibi duygusal olarak da mutluluk verir. Havaların soğumasıyla birlikte su tüketimimiz azalır. Oysa ki sağlımız için kışın da yeterli miktarda su içmemiz gerekir. Çorbalar direkt olarak su ihtiyacımızı karşılamasa da, vücudumuzun ihtiyacı olan sıvı alımına büyük fayda sağlar.” diye konuştu.