Üniversite kütüphanesinde 191 bin kitap bulunuyor

Atatürk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2017 yılı verilerini açıkladı. Atatürk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığında 191 bin basılı kitap bulunurken bu eserler Arapça, Farsça ve Osmanlıca eserlerden oluşuyor.

Atatürk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2017 yılı verilerini açıkladı.

Atatürk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığında 191 bin basılı kitap bulunurken bu eserler Arapça, Farsça ve Osmanlıca eserlerden oluşuyor.

Bu eserler Harf inkılabından önce yazılmış eserlerden oluştuğunu ifade eden Atatürk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mahmut Arık, bütün dillerden oluşan kitapların bulunduğunu söyledi.

Arık,” Atatürk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımızda 191 bin basılı kitap bulunurken bu esreler Arapça, farsça ve Osmanlı esrelerden oluşuyor. Harf inkılabından önce yazılmış esrelerin sayısı 43 bin 427 olup, 151 bin 764 kitap ise bütün dillerden oluşan kitaplardan oluşuyor. Elektronik kitap sayısı 178 bin 680 abone olunan kitap sayısı ve taban sayısı 46, veri tabanların içerisinde dergi sayısı 85 bin olup kitap olarak elektronik basılı kitap sayısı 373 bin 871’dir. 2017 yılında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımızdan ödünç kitap alan öğrenci sayımız ise 59 bin 585’dir.   Eğitim ve Öğretimin birinci derece destek ünitesi olan kütüphanemiz 1958-1959 öğretim yılının başlamasıyla birlikte bugünkü Şair Nefi İlköğretim Okulu Binasında faaliyetine başlamış, daha sonra Fen Fakültesi Binasında faaliyetlerini sürdürmüş ve 1970 yılında bugünkü binasına taşınmıştır. Üniversitemiz araştırmacılarının her türlü bilgi kaynağı ihtiyacını karşılayan kütüphanemiz, çağdaş teknolojiyle donatılmış altyapısı, elektronik ve basılı ortamda sunduğu elektronik tam metin dergisi, tarihi binası, çağdaş donanımı ve özverili personeliyle üniversite kütüphaneleri arasında ilk sıralarda bulunmaktadır. Üniversitemizin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin desteklenmesine yönelik, çağdaş ve evrensel boyutta kütüphane hizmeti vermektir. Okuyucularının her türlü bilgi ihtiyaçlarını karşılayan, personel, kaynak, teknolojik altyapı ve hizmetleriyle saygın ve örnek bir üniversite kütüphanesi olmaktır.” dedi