Seçimle kazandı kura ile kaybetti

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Erzurum Şubesi Başkanlığının 20.Olağan Genel Kurul seçimi iptal edildi.

Yüksek Seçim Kurulu iki oy pusulasında “ A ve paraf” işaretleri olduğu gerekçesiyle iki oyu geçersiz sayarak mevcut Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Erzurum Şubesi Başkanı Selçuk Göksu ve diğer aday  Cihat Çoruh  arasında kura çektirdi Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Erzurum Şubesi Başkanı Cihat Çoruh  başkan oldu.

Seçim sandıklar açılırken oy pusulalarında hiçbir şekilde sıkıntı olmadığını iddia eden Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Erzurum Şubesi eski Başkanı Selçuk Göksu,  İlçe Seçim Kurulu tutanaklara bu şekilde geçtiğini daha sonra kendisinin oy pusulasının rengi ile diğer adayın oy pusulası farklı olduğunu İlçe seçim kurulunun görevlendirdiği memurlarla sandık tutanağına her iki adayında itiraz olmadığını belirterek usulüne uygun olarak imza atına aldıklarını 4 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilen seçimde sıkıntı olmadığını Pazar günü saat 12.00’de ilçe seçim kurulundan bir telefon geldiğini seçime itiraz olduğunu oylardan2 tanesinin iptal olduğunu iptal olunan 2 oy pusulasında “A ve paraf” olduğunu burada bir usulsüzlük olduğunu söyledi.

Göksu,” Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Erzurum Şubesi Başkanlığımızın 20.Olağan Genel Kurul seçimini 4 Ağustos 2018 tarihinde yaptık. Toplam 124 delege oy kullandı ben 63 oy aldım diğer aday ise 61 oy aldı. Sandıklar açılırken oy pusulalarında hiçbir şekilde sıkıntı yoktu. İlçe Seçim Kurulu tutanaklara bu şekilde geçti. Daha sonra benim oy pusulamın rengi ile diğer adayın oy pusulası farklıydı. İlçe seçim kurulunun görevlendirdiği memur arkadaşlar sandık tutanağına her iki adayında itiraz olmadığını belirterek usulüne uygun olarak imza atına aldılar. Buraya kadar her şey olması gerektiği gibiydi Cumartesi günü gerçekleştirilen seçimimizle ilgili Pazar günü saat 12:00’de ilçe seçim kurulundan bir telefon geldi başkan seçime itiraz olduğunu benim oylarımdan2 tanesinin iptal olduğunu iptal olunan 2 oy pusulasında “A ve paraf” olduğunu söylediler Yüksek Seçim Kurulu Hakimin kararıyla kura çekileceğini söylediler. Şimdi burada şunu sormak istiyorum Cumartesi günü yapılan seçimde açılan sandıkta oy pusulalarında herhangi bir “A ve paraf” işaretleri olmaz iken Pazar günü saat 10:00 ‘da diğer aday itiraz başvurusu yapıyor saat 12:00’ye kadar oylar sayılıp Hakim kesin karar veriyor ne hikmet ise benim 2 oy pusulamın üzerinde harfler olduğu söyleniyor. Ben avukatımla beraber bu olanlara itiraz ediyorum itirazım hiçbir şekilde okunmadan ret ediliyor. Bir üst makama tam kanunsuzluk ilkesi gereğince kaldırılması gerekir diyorum yine ret ediliyor. Şikâyet eden diğer aday bu harfleri ve işaretleri ne zaman gördü? Gördüyse neden oylar açılınca itiraz etmedi de Pazar günü itiraz etti? Var saylım “A ve paraf” işaretleri vardı neden mühürlü torbalar biz olmadan açıldı? Üzerindeki “A ve paraf” işaretlerinin kurşun kalemle yapıldığı iddia ediliyor. Kurşunkalem kimde vardı?   Seçim Kurulu Başkanı veya Hakimi hangi yasaya göre bu oyları iptal etti? Sendikalar seçim kanuna göre oy pusulasının üzerinde herhangi bir yazı ve işaretleri için oylar iptal edilemez. Yapılan bu seçimde usulsüzlük olmuştur yetkilileri bu sorunu çözüme kavuşturmalarını talep ediyorum.”