Palandöken İlçe Müftülüğü dört gençlik merkezini faaliyete geçirdi
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Palandöken İlçe Müftülüğü ortaklaşa projeler çerçevesinde Palandöken İlçe Müftülüğü Yıldız, Selimiye, palandöken ve Hacı Salih efendi camilerinin altlarındaki gençlik merkezlerini faaliyete geçirdi.
Gençlik Merkezinde çocukların boş vakitlerini güzel bir şekilde değerlendirebilmek için çeşitli sosyal alanların oluşturulduğunu ifade eden Palandöken İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutma adına ellerimizden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.
Kotan,” Palandöken İlçe Müftülüğü olarak yaklaşık 180 bin mevcudu olan ilçeyiz. Özellikle gençlerimize yönelik şuanda Yıldız, Selimiye, palandöken ve hacı Salih efendi camilerimizin altlarında 4 adet gençlik merkezinin DAP ile ortak proje çerçevesinde bitirdik faaliyete geçirdik. Çocuklar için ders çalışma alanları oyun alanları yapıldı. Ayrıca son bir proje olarak Şehit Murat Ellik camimizin altında gençlik merkezi Güneş cami altında ve Maksut Efendi bölgesinde bulunan sağlık ocağının üstü üç katı gençlik merkezine dönüştüreceğiz. Sosyal aktivite oyunlar, müzik ve akıl oyunları ile birlikte gençler sosyal aktivitelerini gerçekleştirecek. Gençlik merkezini ilimizin her ilçesinde ihtiyaç duyulan yerlerde yapmak istiyoruz. Bu çevredeki cami görevlilerimiz, ekip çalışması şeklinde gençlik merkezimizden sorumlu olacaktır. Burayı örnek bir gençlik merkezi haline getireceğiz. Gençlik Merkezinde çocuklarımıza boş vakitlerini güzel bir şekilde değerlendirebilmek için çeşitli oyun aktivitelerinin Playstation, Masa tenisi, satranç, çeşitli bilgisayar oyunları yanında çeşitli ikramlar yapılarak, din görevlilerimiz tarafından muhtelif ders saatleri düzenlenerek, çocuklarımızın manevi yönden gelişmelerine yardımcı olacağız. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutma adına ellerimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu sosyal alanların sayısını artıracağız. Yani cami sadece namaz kılınan bir yer değil, gençlerin, kadınların, çocukların, yaşlıların, emeklilerin oturup konuşabilecekleri, okuyabilecekleri mekânları da ihtiva eder hale gelecek. Böylece yüksek binaların aralarındaki camilerimiz, apartmanda bunalan insanlarımızın eşiyle, çocuklarıyla birlikte gittiği ve orada her birine farklı imkânlar sunan mekânlar haline dönüşecek. Peygamber Efendimizin yaşadığı dönemlerde camilere baktığınızda camiler sadece namaz kılınan müesseseler olmamış, aynı zamanda eğitim hanelerin olduğu, bütün cemiyetin ve insanlığın inşa edildiği, toplumun birlik ve beraberliğinin sağlandığı yerler olmuştur. İnsanların her türlü toplumsal ihtiyaçlarını karşıladıkları mekânlar olmuştur. Camilerin böylesine fonksiyonlu bir hale gelmesi, toplumun milli ve manevi kalkınmasına olumlu katkılar sağlayacağına inanıyoruz.”