Oto yıkamacılar kış mağduru

Kış mevsiminin kendileri için zor bir dönem olduğunu dile getiren oto yıkamacılar, kış mevsiminin başlamasıyla birlikte ilginin azaldığını söylediler.

Oto yıkma ücretlerine 5TL zam yaptıklarını ifade eden  Oto Yıkma İşletmecisi Sefa Belet, işlerde yarı yarıya düşüklük yaşandığını söyledi.

Belet,” Kış mevsimi olduğu için tabi bu durum bizim işlerimizi de etkiliyor. Kış mevsiminde işlerde de yarıya yarıya düşüş yaşıyoruz. Oto yıkma ücretlerinde 5TL zamlandı. Kışın müşterilerimiz araçlarını yıkatmak istemiyor. Bizim de malum giderlerimiz oluyor bu durum bizi sıkıntıya sokuyor. Kış mevsimleri. Bizim sektörün içinde detaylı iç temizliği var, boya koruma dediğimiz işlemler var, seramik kaplama, cam filmi, kaput filmi uygulamaları var. Kışın da genelde onlarda kampanya yaparak oto yıkamayı desteklemeye çalışıyoruz. Kış mevsiminin gelmesi ile araç sahipler araçlarını yaz aylarındaki gibi sık sık getirmiyor. Hal bu iken oto yıkama ş yapanlarında işlerimizde düşüş oluyor. Sezon kapandı gibi bir durum söz konusu araç sayısının daha az sayıda oluyor. Buda sektörü işletmeler olumsuz etkiliyor. ” dedi

OTO YIKAMACILARIN İŞLERİ KIŞ AYLARINDA DURGUN GEÇİYOR

Vatandaşlar özellikle kışlık bakımda araçların yağı, suyu, filtreleri, bujileri, fren tertibatı, antifrizlerini, silecekleri, akü ve lastiklerinin kontrol ettirmesi gerektiğini belirten Oto Yıkma İşletmecisi Sefa Belet, oto yıkamacıların işlerinin kış aylarının durgun geçtiğini söyledi.

Belet,” Vatandaşlar özellikle kışlık bakımda araçların yağı, suyu, filtreleri, bujileri, fren tertibatı, antifrizlerini, silecekleri, akü ve lastiklerinin kontrol edilmesinin hayati önem taşıyor. “Kış aylarında yağmur ve kar olmadığı sürece iş potansiyeli mutlaka oluyor.  Yıkamacı sektöründe genellikle kış ayları yavaş ve durgun geçer. Artık sektörde yenilik yapmadığın sürece ayakta kalman çok zor.”