Öğrencilere süt dağıtıldı

Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminin 2. döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilere süt dağıtımı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlı ortaklaşa yürüttüğü okul sütü projesi kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencimize düzenli süt dağıtımı yapılacağını ifade eden yetkililer,  60 

okulda 13 bin 678 öğrenciye süt dağıtımı gerçekleştirildiğini ifade ettiler

Yetkililer,” Milli Eğitim Bakanlığımızın, Sağlık Bakanlığımızın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın ortaklaşa yürüttüğü okul sütü projesi kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencimize düzenli süt dağıtımı yapılacak, ikinci dönem boyunca. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere 3 gün planlandı. Çocuklarımıza bu süt paketleri dağıtılarak süt içme alışkanlıklarının geliştirilmelerine katkıda bulunulmuş olacak. Öğrencilerimize doğru beslenme alışkanlığının kazandırılması, daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir gelecek ancak sağlıklı nesiller yetiştirmekle mümkündür.” İfadelerini kullandılar.

ÇOCUKLARA SÜT İÇME ALIŞKANLIĞI KAZANDIRILSIN

Okul Sütü Programı’nın uygulanmasının önemli olduğunu belirten yetkililer, sütün faydaları ilkokul çağındaki çocuklar için ise günde en az iki bardak süt içilmesi önerdiklerini söylediler.

Yetkililer,” İstikbalimiz olan çocuklarımıza, dolayısıyla geleceğimize en büyük yatırım anlamı taşıyan Okul Sütü Programı’nın uygulanmasının önemi, ülkemizde binlerce çocuğun ailelerinin sosyo-ekonomik durumları nedeniyle hiç süt içemediği göz önünde tutulduğunda daha iyi anlaşılacak. Mikropların neden olduğu enfeksiyonlara karşı vücuda direnç verir.  Kasların güçlenmesinde faydalı olan süt, güzel ve deliksiz bir uyku uyumanıza yardımcı olmaktadır. Beyin için oldukça faydalıdır ve beynin ihtiyacı olan enerjiyi sağlar. Görüldüğü gibi sütün birçok faydası bulunmaktadır. Yetişkinlerin gün içinde en az bir bardak süt içmesi önerilmektedir. Sütün faydaları ilkokul çağındaki çocuklar için ise günde en az iki bardak süt içilmesi önerilmektedir. Özellikle kalsiyum sayesinde çocukların daha uzun boylu olduğu kanıtlanmış bir gerçektir Süt Haftası etkinlikleri devam edecektir. Buradaki temel amacımız, çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak, süt tüketimini küçük yaştan itibaren bir davranış haline getirmek ve sütün insan sağlığının üzerindeki etkisini pekiştirmektir. Çocukların kemik sağlığı açısından süt çok önemli bir gıdadır. Süt içmeyen çocuklarla ileriki yaşlarda farklı sıkıntılar, ortopedik problemler artarak ortaya çıkar. Bundan dolayı küçük yaşlarla süt içmeniz çok önemli. Okul sütü programı ile kemikleriniz güçlü ve sağlıklı olur.