Öğrencilere kuru üzüm

70 okulda 60 bin 472 öğrenciye 1 milyon 758 bin 846 adet kuru üzüm dağıtıldı.

Erzurum’da “Okul sütü” programı kapsamında 70 okulda 60 bin 472 öğrenciye 1 milyon 758 bin 846 adet kuru üzüm dağıtımı yapıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlı ortaklaşa 

yürüttüğü proje kapsamında Erzurum’daki 70 okulda 60 bin 472 öğrenciye 1 milyon 758 bin 846 adet kuru üzüm dağıtıldı.

Öğrencilerin daha sağlıklı, daha dengeli beslenmesini önemsediklerini ifade eden Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü yetkilileri, sağlıklı yaşam oluşturulması ve kültürünün yerleştirilmesi açısından önemli olduğunu ifade ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürü yetkilileri,” Öğrencilerimizin üzüm yemesi abur cubur alışkanlıklarını da önleyecektir. Bu projeye titizlikle devam edeceğiz. Çocuklarımızın daha sağlıklı, daha dengeli beslenmesini önemsiyoruz. Bizler de bu projenin illerdeki yürütücüleri olarak titizlikle devam edeceğiz. İkinci dönemde çocuklara sınıflarda süt dağıtımı yapılacak.  Sağlıklı yaşam oluşturulması ve kültürünün yerleştirilmesi açısından önemli. Küçük yaşlarda olan öğrencilerimizden başlayıp sağlıklı beslenmeye teşvik etmek, hareketli yaşamı önermek ve mutlu olmalarını sağlamak için gerçekleşen bir proje olduğunu düşünüyorum. Yavrularımız bizim için her şeyden önemlidir. Bu anlamda hayata geçirilen bu proje gayet yerinde ve sağlıklı. Öğrencilerimiz için gerek zihinsel, gerekse bedensel açısından çok faydalı. Bu konuda bakanlıklarımıza teşekkür ediyoruz. Akıllı nesillere ihtiyacımız vardır.”  şeklinde konuştular

KURU ÜZÜM İÇERDİĞİ BESİN DEĞERLERİYLE ÖZELLİKLE ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNİ DESTEKLİYOR.

Kuru üzüm dağıtımının amacının anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması amaçlandığını belirten Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yetkilileri, kuru üzüm içerdiği besin değerleriyle özellikle çocukların gelişimini desteklediğini söylediler.

Yetkililer,” Kuru üzüm dağıtımının amacı, anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması ile öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanmasıdır. Kuru üzüm içerdiği besin değerleriyle özellikle çocukların gelişimini destekliyor ve C vitamininin etkinliğini artırıyor. Beynin enerji kaynağı olan kuru üzüm kansızlık, zayıflık ve birçok hastalıklara da iyi geliyor. Bizler bu bakımdan kuru üzüm tüketilmesini tavsiye ediyoruz.”