Konfeksiyoncular ve İmalatçılar Odasından 41 Plaket

Erzurum’daki esnafın işlerinin düştüğünü ifade eden Konfeksiyoncular ve İmalatçılar Odası Başkanı Fuat Yılmaz, özellikle şehir merkezinde açılan AVM’lerin Erzurum esnafının işlerini düşürdüğünü söyledi.

Yılmaz, ”Erzurum’daki “AVM’ler küçük esnafımızın işlerini olumsuz etkiliyor. Erzurum gelirli insanların olduğu bir şehir.  AVM’ler insanı 

tüketime yönlendirirken, küçük esnafı da bitirmektedir.  Tüketime değil üretime yönelik yatırımın yapılması lazım.  Erzurum’daki İmalatçı sektör dükkân kapatıyorsa; çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor demektir. Yeni yapılan AVM’ler muhakkak çarşıları kötü etkiliyor. Daha önce açılan büyük AVM’ler işlerimizi etkilemişti. Şu anda yapımı devam eden AVM bizi daha da kötü duruma getirecek. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Esnafı zor durumda bırakıyorlar. Esnaf şu anda kirasını da bağ kurunu da geç ödüyor. Bu alışveriş merkezleri küçük esnafı yutuyor.” dedi

TEKSTİL SEKTÖRÜ AYAKTA KALMA MÜCADELESİ VERİYOR.

Tekstil sektörü ayakta kalma mücadelesi verdiğini belirten Konfeksiyoncular ve İmalatçılar Odası Başkanı Fuat Yılmaz, Erzurum esnafının kazanması için yetkililerin kalıcı ve sorunu kökten çözecek adımlar atması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, ”Tekstil sektörü ayakta kalma mücadelesi veriyor Tekstil sektörünün sorunları bitmediği gibi artarak devam ediyor. Üretimin desteklenmesi için herkes üzerine düşeni yapabilmelidir. Teşvik yasası bu konuda önemli bir yere sahip. Bu konuda ki düzenlemeler yatırımı ve üretimi artıracak nitelikte olmalıdır. Tekstil sektörü ayakta kalma mücadelesi veriyor Tekstil sektörünün sorunları bitmediği gibi artarak devam ediyor. Tekstil sektörü can çekişiyor. Erzurum Esnafının kazanması için yetkililerin kalıcı ve sorunu kökten çözecek adımlar atması lazım. Bu memlekette kar ’da kış ’ta hayatımızı idame ettirmeye çalışıyoruz, zor şartlar altında çetin geçen ağır kış şartları altında, çocuğumuzun süt parasından kesip memleketimizin kalkınması için vergilerimizi aksatmadan ödemenin mücadelesini vermekteyiz. Erzurumlu esnafa öncelik verilsin.