Kırtasiye fiyatları arttı
Dolar fiyatının artmasından dolayı kırtasiye malzeme fiyatlarında artış yaşandı. Kırtasiye işlerinde önemli derecede düşüklük yaşandığını ifade eden Kırtasiye İşletmecisi İbrahim Balcı, kırtasiye fiyatlarında yüzde 20 artış yaşandığını söyledi. Balcı, 'Kırtasiye fiyatları yüzde 20 artış...
Dolar fiyatının artmasından dolayı kırtasiye malzeme fiyatlarında artış yaşandı.
Kırtasiye işlerinde önemli derecede düşüklük yaşandığını ifade eden Kırtasiye İşletmecisi İbrahim Balcı, kırtasiye fiyatlarında yüzde 20 artış yaşandığını söyledi.
Balcı, ”Kırtasiye fiyatları yüzde 20 artış yaşandı. Bunun sebebi ise doların yükselmesinden kaynaklanıyor. Daha çok artış yaşan ürünlerin başında kağıt ürünleri geliyor. Vatandaşlar kırtasiyelerden değil de büyük alışveriş merkezlerinden alıyor. Ama orda satılan ürünler bizde satılan ürünlerden daha pahalı vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmasını istiyoruz. Artık vatandaş gıda ürününü aldığı bir alışveriş merkezinden kırtasiye ihtiyaçlarını da giderir oldu. Bunların dışında defter, kalem ve daha bir sürü kırtasiye malzemesi, pazarlarda bile satılmaya başlandı. İnsanlarda para sıkıntısı olduğu için, alışveriş merkezleri ve semt pazarları, daha çok tercih edilir oldu. Vatandaşın kaliteliyi satın alma gibi bir lüksü hemen hemen kalmadı ki, kaliteli ürünü ucuza satıyor olmalarına rağmen artık kırtasiyecilere ve kitap saraylarına ilgi gösterilmemeye başlandı. Herkes kendi bildiği işi yapsın. Bizler kırtasiyeci olarak market reyonlarında satılan kırtasiye ürünlerinin kaldırılmasını istiyoruz. Ben nasıl kırtasiye dükkânımda et satmıyorsam, marketlerde kırtasiye ürünü satmasın. Bu şekilde olursa küçük esnaflarda evine ekmek götürür büyük esnaf küçük esnafı eziyor. Marketlerin kırtasiye malzemesi satması biz kırtasiyecilerin işlerini olumsuz etkiliyor. Artık vatandaş gıda ürününü aldığı bir alışveriş merkezinden kırtasiye ihtiyaçlarını da giderir oldu. Bunların dışında defter, kalem ve daha bir sürü kırtasiye malzemesi, pazarlarda bile satılmaya başlandı. İnsanlarda para sıkıntısı olduğu için, alışveriş merkezleri ve semt pazarları, daha çok tercih edilir oldu. Vatandaşın kaliteliyi satın alma gibi bir lüksü kalmadı.” dedi.