İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde seçim yoğunluğu

Erzurum İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından adres bilgilerinde eksiklik olanlar ya da değişiklik yapmak isteyenlerin yoğunluğu yaşanıyor. Seçmenlerin oy kullanabilmesi için listeleri kontrol etmelerini isteyen İl Nüfus ve Vatandaşlık...

Erzurum İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından adres bilgilerinde eksiklik olanlar ya da değişiklik yapmak isteyenlerin yoğunluğu yaşanıyor.

Seçmenlerin oy kullanabilmesi için listeleri kontrol etmelerini isteyen İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Adalet Çakmur,  vatandaşların oy kullanabilmeleri için 12 Mayıs tarihine kadar düzeltme yapılması için Nüfus Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmaları çağrısında bulundu.

Çakmur,” Seçmen Listeleri askıya çıkmış olup 12 Mayıs tarihine kadar devam edecektir. Bu süreçte vatandaşlarımız nerde olursa olsunlar nerde oy kullanmak istiyorlar ise bulundukları Nüfus Müdürlüklerine müracaat ederek adreslerini belirtmek zorundalar. Böylelikle oy kullanabilecekler. 12 Mayıs tarihinden sonra verilen adres beyanları oy kullanmak için dikkate alınmayacaktır. Ancak 2 Mayıs ve 12 Mayıs tarihlerinde verilen adres beyanlarında vatandaşlarımızın istedikleri yerde oy kullanabilecekler.  Bilgilerinde eksiklik olan seçmenler, askı süresi içinde yerleşim yeri adresini değiştiren ve seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listelerinde ismi bulunmayanlar hemen Nüfus Müdürlüğü’ne müracaat etsin. Adres beyanında bulunmak için konutun bulunduğu ilçenin nüfus müdürlüğüne gidilir. Yerleşim yeri adres bildirimlerinde kişilerin adres beyan formundaki yazılı beyanları esas alınır. Yerleşim yeri adresi aynı konut olan ailenin ergin fertleri birbirlerinin yerine adres beyanında bulunabilirler. Ancak bunun için önceki adresin ortak olması şarttır. Ayrıca çocuklar evli bile olsalar bir önceki adresleri ortak ise anne ve babalarının adına beyanda bulunabilir.” dedi.