Gürcükapı Yeraltı çarşısı harabeye döndü

Yeraltı çarşında 120 esnaf bulunurken şimdi bu çarşıda 15 esnaf kaldı.

Gürcükapı yer altı çarşısındaki belirsizlik devam ederken, çarşı esnafı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den destek bekliyor.

Daha öncesi Yeraltı çarşında 120 esnaf bulunurken şimdi bu çarşıda 15 esnaf kaldığını ifade eden Gürcükapı yer altı çarşı esnafı Yakup Çınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den  destek beklediklerini söyledi.

Çınar, ”Erzurum Büyükşehir Belediyesinden yetkililer çarşıya geldiler bura için herhangi bir şey söylemediler. Sadece projenin hazır olduğunu ifade ettiler. Biz çarşı esnafı olarak eğer bu yer yıkılacak ise bize yer vermesini talep ediyoruz. Daha öncesi burada 120 esnaf vardı şimdi burada 15 esnaf kaldı. Sizin de gördüğünüz gibi akan yağmur suları esnaf olarak bizleri mağdur ediyor. Gerçekten Erzurum’a yakışmayan ilkel görüntüler yaşanıyor Bacadan akan sular, yosun tutmuş duvarlar ve kir içindeki tavanıyla çarşımız tam bir çöplüğü andırıyor. Bu çarşıyı gezenler, gerçekten Erzurum adına bir utanç manzarasıyla karşılaşıyorlar. Çarşıya bir kapıdan giren, çöplüğü andırıyor. Bu ilkel manzaradan artık kurtulmak istiyoruz. Bu yer aşırı dereceden su akıttığından dolayı birçok esnaf bırakmak zorunda kaldı. Her geçen gün bu çarşı git gide kötüye gidiyor. Burada oldukça zor durumdayız.“ dedi

ÇINAR: UMUDUMUZ ÖNCE ALLAH SONRA BELEDİYE BAŞKANIMIZDIR

Gürcükapı yer altı çarşının yıkılıp yıkılmayacağı konusunda bilgi almak istediklerini belirten yeraltı çarşı esnafı Yakup Çınar, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanından ricalarının çarşıyı gezmesini istediklerini söyledi.

Çınar, ”Gürcükapı yer altı çarşısı yakılacağını söyleniyor ama ne zaman yıkılacağını bilmiyoruz. Umudumuz önce Allah sonra Belediye Başkanımızdır. Uzun zamandır belediye başkanımız ile görüşmedik.  Belediye Başkanımızdan ricamız bu çarşıyı gezmesini istiyoruz. Bize yer verilip verilmeyeceği konusunda bilgi almak istiyoruz.”