Erzurumda Ramazan pidesine zam yok

Ramazan pidesine bu Ramazan ayında zam yapılmayacak. Ramazan pidesine bu yıl zam yapılmayacağını ifade eden Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, 400gram ramazan pidesinin 2TL yumurtalı pidenin ise 2,5TL'den satışa sunulacağını söyledi.

Ramazan pidesine bu Ramazan ayında zam yapılmayacak.

Ramazan pidesine bu yıl zam yapılmayacağını ifade eden Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, 400gram ramazan pidesinin 2TL yumurtalı pidenin ise 2,5TL’den satışa sunulacağını söyledi.

Fırat,”  Ramazan ayına kısa süre kala Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı olarak bu ramazan ayında ramazan pidesine zam yapmayacağız. Bu ramazan ayında vatandaşlarımız ucuz ramazan pidesi yiyecekler. Ramazan pidesi yılda sadece bir ay tüketilen özel bir ürün. Vatandaşlar Ramazan pidesi alırken bütçesini zorlamamalı. Ramazan ayı öncesinde yaptığımız toplantıda fırıncılarımız pideye zam talebinde bulundu. Biz de hem vatandaşları hem de esnafımızı düşünerek bir takım kararlar aldık bu yıl ramazan ayında ramazan pidesine zam yapmama kararı aldık.   400gram ramazan pidesinin 2TL yumurtalı pidenin ise 2,5TL’den satışa sunulacak. Vatandaşlarımız bolluk ve bereket olan bir ayda başta ekmek, yemek ve diğer şeylerde israfı önlemek için ellerinden gelen gayreti göstermelerini istiyoruz. Vatandaşın damak tadına hitap eden lezzet ekmeği üretemediğiniz taktirde vatandaşımız tüketemez ise israf olmuş olur. Vatandaşlarımıza sağlıklı bir hizmet verebilelim. Fırın sayısının her geçen gün artması ile haksız rekabet oluşuyor. Erzurum’da şu an fırıncılık sektörü olumsuz bir süreç yaşıyor. Üretim girdi maliyetlerinin yüksek olması da bu konuda bir diğer olumsuzluk. Haksız rekabet olgusu her geçen gün artıyor. Onlarca kişiye istihdam alanı oluşturan fırıncılık sektörü, ayakta kalma mücadelesi veriyor.  Halkımız ucuz ekmek yiyor ama kaliteden ödün vermiyoruz.” dedi.