Erzurumda Kurban sevkiyatları 6 Ağustos2018 tarihinden itibaren yapılacak

750 bin büyükbaş 1 Milyon 500 bin şap aşısı 700 bin civarında LSD aşısı yapıldı.  Kurban sevkiyatları 6 Ağustos2018 tarihinden itibaren yapılacak.

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık hayvanlarının sevkiyatlarının 6 Ağustos tarihinden itibaren yapılacağını ifade eden Erzurum Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Cengiz Ceylan, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi amacıyla yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlandığını söyledi.

Ceylan,” Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık. Erzurum Valiliği başkanlığında Kurban komisyonu oluşturuldu ve bazı kararlar alındı. Kurban kesim ve satış yerleri belirlendi. Aziziye İlçesindeki hayvan pazarı ve Bilkent Lisesi karşısındaki boş arazide ve diğer ilçelerdeki yerlerde havan pazarlarında kurbanlıklar satışı olacaktır. Yine ayrıca Büyükşehir Belediyesi 8 tane mobil kesimhanesi olacak. Kurbanlık hayvan fiyatları ise 600TL ile bin 500 küçükbaş Büyük baş 5 bin TL 15 bin TL arasında satışı olacaktır. 750 bin büyükbaş 1 Milyon 500 bin şap aşısı 700 bin civarında LSD aşısı yapıldı.  Erzurum için gerek geçmişi gerekse geleceğe dair bütün hedefleri ve stratejileri içerisinde hayvancılık ana unsur olmuştur. Ülke hayvan varlığının önemli bir yüzdesi bu süreçte alım-satıma konu olmakta ve birkaç gün içerisinde kesimi yapılmaktadır. Kurban Bayramında ülkemiz genelinde hayvan hareketlerinde ve hayvan kesimlerinde yoğun bir artış olmaktadır. Bu yoğunluğun en fazla görüldüğü il olan Erzurum; ülkemizdeki önemli hayvan üretim merkezlerinden biri olup, haliyle bu hareketliliğin merkezindedir.  Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzce Kurban Bayramında her hangi bir olumsuzluğa mahal vermemek için gerekli tüm detaylar düşünüldü Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ekipleri ile birlikte gerekli kontrolleri yaptıktan sonra araçların geçişine izin verilecek.” dedi.