Erzurum'da yarısından fazlası zorunlu deprem sigortası yaptırmıyor

Zorunlu deprem sigortasında durgunluk yaşanırken Erzurum’da deprem sigortası yaptırmayanların sayısının fazla olduğu öğrenildi.

Erzurum’da   yarısından fazlası zorunlu deprem sigortası yaptırmadığını ifade eden Doğu Anadolu Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Engin Akın,  vatandaşlara seslenerek zorunlu deprem sigortasını yaptırımları uyarısında bulundu.

Akın,” Başlıca hedefimiz Erzurum’daki tüm konutları zorunlu deprem sigortası güvencesi altına almak ve kurduğumuz işbirlikleriyle deprem bilincini artırarak tüm depremlerde kullanılabilecek gelişmiş bir altyapı kurmak. Deprem Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın değişmeyen bir gerçeği olsa da, onu asıl yıkıcı kılan şey insanların depremin etkilerinin daha kolay yönetilmesini sağlayacak fiziksel ve finansal tedbirleri almaması. Depremde can kaybı ve yaralanmalara en çok sebebiyet veren ögelerin başında ise hasarlı binalar gelmektedir. Güçsüz ve depreme karşı dayanıksız binaların çökmesi durumunda depremzedeler hem maddi hem de manevi kayıplar yaşayabilmekte; birçok insan yıllarca emek vererek tüm birikimiyle satın aldığı evlerini depremde kaybederek yaşamlarına devam etmek zorunda kalabilmektedir. Bu durumda yaşanacak maddi hasarın güvence altına alınabilmesi için deprem sigortası yaptırmak oldukça önemlidir. Zorunlu Deprem Sigortasını yaptırmayanlar; konut kredisi, konut yapma yardımı ve binanın depremden dolayı hasar alması durumunda devletin sunmuş olduğu yardımlardan faydalanamaz. Dolayısıyla, bu durumdan doğacak tüm maddi kayıplar kendi kişinin bütçesinden karşılanır. Deprem sigortası yaptırıldığında ise sigortalı kişinin bütçesi korunur.”