Ebu İshak Vakfı Aşevi ihtiyaç sahiplerinin umudu oldu

Yardıma ihtiyaç duyan yoksul ailelere ayni ve nakdi yardımlarda bulunan Ebu İshak Vakfı Aşevi, 2017 yılında 900 aile aylık 110 bin civarında ekmek dağıtımı günlük 600 kişilik yemek dağıtımı yaklaşık 500 bin TL nakdi yardım ve 300 bin civarında ise et yardımı 60 bin civarında ise giysi yardımı yaptı.

2017 yılında yapılan yardımlar hakkında bilgiler veren Ebu İshak Vakfı Aşevi Sorumlusu Eyüp Aydın, vâkıfa gelen ihtiyaçlı hiçbir aileyi geri çevirmediklerini söyledi.

Aydın,” 2017 yılında faaliyetlerimiz hızlı bir şekilde devam etti.  Vakfımıza 900 aile kayıtlı olup, aylık 110 bin civarında ekmek dağıtımı oldu. Günlük 600 kişilik yemek dağıtımı oldu.  İhtiyaçlı sahipli ailelerimiz Vakfımızdan giyim, et, nakdi ve gıda yardımlarından faydalandı. 900 ailemize yaklaşık 500 bin TL nakdi yardım yapıldı. 300 bin civarında ise et yardımı 60 bin civarında ise giysi yardımı yaptık. Gelen hiçbir aileyi bugüne kadar geri çevirmedik. Çünkü ilk geldikleri zaman sıkıntı çektiklerini biliyoruz bu ailelerin. Çünkü gidecek yerleri yok, dil bilmiyorlar. Bundan dolayı günlük ekmeklerini yemeklerini, ev eşyası ihtiyaçlarını, giyim ihtiyaçlarını karşılıyoruz.” dedi

Vakıf olarak hayırsever vatandaşların yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldıklarını belirten Ebu İshak Vakfı Aşevi Sorumlusu Eyüp Aydın, umudunu vakfa bağlamış ihtiyaç sahipli aileleri mağdur etmemek için tüm imkânları seferber ettiklerini söyledi.

Aydın,” Huzurlu şehirlerin olabilmesi, huzurlu bir toplumdan geçiyor. Bu da bir takım fedakârlıklarla mümkündür. Bu fedakârlıkların en önemlisi de dinimizin bizden istemiş olduğu maldan fedakarlıktır. Erzurum’da gerek bireysel, gerek toplumsal olarak birçok sorunu çözmekte, birlik ve beraberliği sağlamaktadır. Vakıf olarak bizler hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Titiz bir araştırmanın sonucunda tespit edilen ihtiyaç sahipleri, vakfa bağışlanan ayni ve nakdi yardımlardan istifade edebiliyor. Son aylarda ekonomik krizin de etkisiyle bu yardımlarda durağanlık başladı. Ama biz, umudunu vakfa bağlamış aileleri mağdur etmemek için tüm imkânlarımızı zorluyoruz.”