Beyaz eşya fiyatları arttı

Beyaz eşya satışlarında geçen yıla oranla yüzde 5’lik artış yaşandı.

Beyaz eşya satışlarının artmasında KDV ve ÖTV   indirimi etkili olduğunu ifade eden Beyaz eşya Mağaza Müdürü Şahin Özdemir, teknoloji birçok sektörde geliştiği gibi beyaz eşya sektöründe geliştiğini söyledi.

Özdemir,” Erzurum kış mevsimi olduğu için beyaz eşya satışlarımızda düşüklük yaşanıyor. Geçen yıla göre işlerimiz şuanda iyi durumdadır. Bu yıl geçen yıla göre yüzde 5’lik artış yaşandı. Bu sene yine beyaz eşya fiyatlarında artış yaşanmadı. Satışların artmasında KDV ve ÖTV   indirimi etkili oldu. Bu, hem sektör hem de istihdam anlamında ülke ekonomisine çok ciddi bir yarar sağladı. Satışların artmasında beyaz eşyada ÖTV’nin kalkmasının etkisi çok büyük. Teknoloji birçok sektörde geliştiği gibi beyaz eşya sektöründe de gelişiyor. Beyaz eşya firmaları teknolojiyi daha yakından takip etmeye ve uyum sağlamaya çalışıyor. Tabi bu çok hızlı olabilecek bir dönüşüm değil. Zaman içerisinde olabilir. Vatandaşlar kaliteyi uygun fiyatla tercih ediyor. Satışlarımız dönemsel olarak değişiyor. Yaz dönemi; klima, buzdolabı, derin dondurucu gibi eşyalar tercih ediliyor. Evlenmelerinde yoğun olmasından dolayı bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi gibi büyük ürünler talep ediliyor. Özel günlerin yaklaştığı zamanlarda da küçük ev aletlerinin popülaritesi artıyor. Eskisine göre çok daha güçlü bir ülke haline geldiğimizin bir göstergesi.” dedi

2018 YILINDA BEYAZ EŞYA SATIŞLARI ARATACAK

2018 yılının 2017 yılından çok daha iyi olacağını belirten Beyaz eşya Mağaza Müdürü Şahin Özdemir,  her geçen yıl satışların daha da aratacağına inandıklarını söyledi.

Özdemir,”2018 yılının 2017 yılından çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Çamaşır makinesi ve buzdolabı satışlarında Nisan Mayıs aylarında itibaren artış yaşanmasını bekliyoruz. Beyaz eşya satışları, kış ayına oranla yazın daha fazla oluyor. Yöremizdeki hava sıcaklıklarından dolayı klima ve buzdolabı satışları artmaktadır. Dolayısıyla bizim işlerde de artış görülmektedir.”