Askeri malzeme satıcılarının işleri dibe vurdu

Erzurum’da askerin az olmasında dolayı askeri malzeme satışlarında önemli derecede düşüklük yaşanmasına neden oldu.

Erzurum’daki askerlerin başka illere taşınmasından ötürü işlerde azalma yaşandığını belirten askeri malzeme işletmecisi Ziya Kaleoğlu, siyasilerden isteğinin Erzurum’a asker sayısının artırılmasını istedi.

Kaleoğlu, ”Askeri malzeme satışlarında durgunluk var. Askerlerin Erzurum’da nüfusu azaldığı için işlerimizde durgunluk yaşanıyor. Geçmiş yıllara göre işlerimizde azalma var. Buradaki mevut olan askeri başka illere taşıdılar. Buda işlerimizde azalmasına neden oldu.  Siyasilerimizden ricamız Erzurum’a asker yoğunluğu yapabilirler ise daha iyi olacak. Piyasa ölü durumda. Askerlik öncesi, gençler ve yakınları bizden malzeme alıyordu. Şimdi iş de yapamıyoruz. Satışlar tamamen düşük. Malzemelerde de, fiyat geçişleri oluyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Askerlerin bir kısım malzemesini zaten devlet veriyor. Onun dışında, ailelere yansıyor. Aileler de, bütçeleri olmadığı için alışveriş yapamıyorlar.   Esnaf olarak bu durumdan etkilendik.” dedi

ASKERİ MAZLEME FİYATLARI ARTTI

Askeri malzeme fiyatlarında artış olduğunu belirten askeri malzeme işletmecisi Ziya Kaleoğlu, buda işlerini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Kaleoğlu,” Askeri malzeme fiyatlarında artış yaşandı. Geçen yıl askeri botları 200TL’ye satıyorduk bu yıl 250 TL’den satışa sunuyoruz.  Asker Palaskası 10TL’den 12TL’ye hücum yelekleri 200TL’den 250 TL’ye yükseldi buda işlerimizi olumsuz yönde etkiledi.  İşlerimiz şu anda çok durgun geçiyor. Biz kendi haline terk edilmiş esnaflar olarak ayakta durmaya zorlanıyoruz.”