5 yıldır malulen emekli olamıyor

Kalp yetmezliği, şeker hastası, sol gözde kan ve su toplanması, böbreklerde protein tutmaması ve ayaklarda şişme hastalığı olan 44 yaşındaki Abdülselami Pediz,  malulen emekli olmak istiyor.

Yıllardan beri hastalıklarla uğraşan Abdülselami Pediz malulen emekli hakkından yararlanmak istiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK İl Müdürlüğü’ne müracaat eden  Abdülselami Pediz, malulen emekli hakkından yararlanmadığından dolayı emekli olmadığını söyledi.

Pediz, ”Ben 5 yıldır bu hastalıklarla uğraşıyorum. Bende kalp yetmezliği, şeker hastası, sol gözde kan ve su toplanması, böbreklerde protein tutmamazlığı ve ayaklarda şişme hastalığım var.  Yıllardan beri çalmadık kapı bırakmadım nereye gittiysem kapılar yüzüme kapandı. Malulen emeklilik için kaç kez başvuru yaptıysam olmadı.  Kararı görünce şok geçirdim. Kafayı yiyecektim, günlerce uyuyamadım. Ben emekli olacağıma kesin gözüyle bakıyordum. Hala şoktayım. Hiçbir şey yapamaz haldeyim.  Çok sıkıntılar yaşıyorum. Ben bütün ihtiyaçlarımı karşılayamaz oldum.  Hasta olduğum halde bana sen sağlamsın deyip malulen emekli olamayacaklarını söylüyorlar. Benim evim kira çalışamadığım için ev kirasını ilaçlarımı karşılamıyorum.  Benim gelirim yok bana bakanım yok tek başıma yaşıyorum. Bana yetkililerin yardımcı olmasını istiyorum. “ dedi.

YARDIM BEKLİYOR

Hasta olmadan önce belediyede çalıştığını anacak hastalıktan sonra çalışamadığından dolayı işten çıkarıldığını iddia eden Abdülselami Pediz, çalışmadığı için eşinden boşandığını tek başına kendine zor şartlarda yaşadığını söyledi.

Pediz, ”Hasta olmadan önce ben belediye de çalışıyordum. Hastalandıktan sonra çalışamadığım için beni işten çıkardılar. Öyle ki eşimden bile boşandım. Tek başıma kaldım. Benim tek isteğim malulen emekli olmak.  Devletimizin bana yardım etmesini istiyorum. Bana bir güvence vermelerini istiyorum. Ben 5 yıldan beri bu çileyi çekiyorum. Bende şu an su ve elektrik faturamı ödeyemiyorum. Bir güvencem olsun ki, kimseye muhtaç olmaya ev kirası, elektrik, su borcumuz var. Çalışmadığım için herkese borcum var. Devletimizden yardım bekliyorum.”