700 esnaf 50 milyon TL kredi kullandı

700 esnaf 50 milyon TL kredi kullandı

06 Mart 2018 - 10:46 - Güncelleme: 06 Mart 2018 - 10:52

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Erzurum Bölge Birliği 700 esnafa 50 milyon kredi kullandırdı.

Esnaf adlığı kredileri ödediğini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Erzurum Bölge Birliği Başkanı Hüseyin Akal, Erzurum esnafının borcuna sadık olduğunu söyledi.

Akal,” Erzurum ve Doğu Anadolu’da esnaf ve sanatkârlara tam destek veriyoruz. Esnafımıza finansal destek sağlamak amacıyla yaklaşık Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Erzurum Bölge Birliği 700 esnafa 50 milyon kredi kullandırdık. Esnafımız zor bir süreç geçiriyor. Alım gücünün düşüklüğünden dolayı siftah yapmadan kepenk indiren esnaflar çoğunlukta. Esnafın en büyük sorunu olan finansal sıkıntının aşılması için elimizden gelen desteği veriyoruz. Esnafımıza finansal açıdan elimizden gelen desteği veriyoruz. Bu konuda yoğun çaba içerisindeyiz.  Erzurumlu esnafımız borcuna sadık. Borcunu zamanında ödüyor. Bu kredilerimiz işletme destek kredisi adı altında veriliyor. Sağ olsunlar esnaf üyelerimiz kredi borçlarına çok sadık ve dürüstler. İnşallah destek rakamları önümüzde ki yıllarda daha da yükselir.

KREDİ TALEPLERİ GÜNÜNDE KARŞILANIYOR

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Erzurum Bölge Birliğinde kredi talepleri gününde karşılandığını belirten Başkan Hüseyin Akal, Erzurum esnafı kredi geri dönüşlerinde Türkiye’nin en öncü illeri arasında olduğunu söyledi.

Akal,” Bölge Birliğimizde kredi talepleri gününde karşılanıyor. Kredi kullanma hakkı olan esnafın talebi anında yerine getiriliyor.  Krediyi kullanan esnafımız zamanında ödeme yapıyor. Bu anlamda esnafımızın aldığı kredileri geri ödemesinde hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Erzurum esnafı kredi geri dönüşlerinde Türkiye’nin en öncü illeri arasında onun için Erzurum esnafına yok yok. Yeter ki, siz bizden kredi talep edin, kooperatifimiz ve bölge birliğimiz size para yok demeyecek. Para istediğiniz zaman emrinizde olacak. Esnaf davasına sahip çıkarsa, halledemeyeceğimiz hiçbir şey olmaz.”

Bu haber 1027 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doğu Anadolu Erzurum 6. Kitap Fuarı başlıyor
Doğu Anadolu Erzurum 6. Kitap Fuarı başlıyor
Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde
Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde "I. Erzurum Fen...
sanalbasin.com üyesidir