420 bin Turist ağırladık

420 bin Turist ağırladık

01 Şubat 2018 - 11:55

2017 yılında Türkiye genelinde turist sayısında 1,5 katı artış yaşanırken Erzurum’da 3 katı turist sayısında artış yaşandı.
Erzurum’da ilk defa yaz ve kış turizmde dengeyi sağladıklarını ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, yaz ve kış aylarında Erzurum’daki otellerin kapalı gişe olduğunu söyledi.
Almaz, ”Erzurum’da ilk defa yaz ve kış turizmde dengeyi sağladık. Kış turizmde önemli yere sahibiz. Bu irtifa kamplarından dolayı 2017 yılı Yaz mevsiminde çok güzel sezon geçirdik. Yaz ayında şehir otellerimiz kapalı gişe idi. Erzurum’daki esnafımız memnun kaldı. 2016 yılında turist sayısı 148 bin iken 2017 yılında bu sayıyı 420 bine çıkardık. Türkiye genelinde turist sayısında 1,5 katı artış yaşanırken Erzurum’da 3 katı turist sayısında artış yaşandı. 2018 yılı hedeflerimiz çok büyük olacak. Bu 420 bin turist sayısını yarı milyonu geçeceğiz. Turizmde 2016 yılı ile 2017 yılı arasındaki fark 3 katıdır. 2016 yılında Erzurum’da otellerimizde geceleyen turist sayısı 148 bin iken 2017 yılında 420 bindir. Tesisleşme yabancı turist sayısının artması ve Erzurum’un vizyona taşınması adına çok güzel işler yaptık. Erzurum’u güzel temsil ettik. Kış sporları anlamında çok güzel ivme kazandık. Erzurum Valimiz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Erzurum’un tanıtılması anlamında çok büyük paya sahiptir. Erzurum Valimiz Seyfettin Azizoğlu adeta bize önder ve lokomotif oldu. Bizim liderimiz oldu.” dedi
ERZURUM’DAKİ TURİST
SAYINDAKİ HIZLI
ARTIŞ YAŞANDI
Erzurum’daki turist sayındaki hızlı artışın sebebinin alt yapı hizmetlerinin genişlemesinden kaynaklandığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, hizmet kalitesinin istenilen düzeyde olması yerli ve yabancı turistler açısından da tercih sebebi olduğunu söyledi.
Almaz, ”Erzurum’daki turist sayındaki hızlı artışın sebebi ilimizdeki alt yapı hizmetlerinin genişlemesiyle birlikte, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel ve merkezi yönetimimizin konu hakkında ciddi çalışmalarının etkisi inkar edilemez bir gerçek. Dağ yönetiminin Belediyenin elinde olması, otel ve yatak sayılarındaki memnuniyet derecesi ve hizmet kalitesinin istenilen düzeyde olması yerli ve yabancı turistler açısından da tercih sebebidir.” ifadelerini kullandı.

Bu haber 1103 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Seyfettin Saka´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
Başkan Yusuf Gökcan´dan Kurban Bayramı mesajı
sanalbasin.com üyesidir